Skip to main content

Tururi virtuale în instituţiile statului

… de interes turistic.

Am primit pe mail un link către secţiunea din site-ul Palatului Elysée, unde ochii curioşi ai internauţilor pot explora la 360° câteva saloane şi împrejurimi ale palatului (la rezoluţii ce permit vizualizarea detaliilor).

Iată că unii înţeleg cum să se folosească de avantajele panoramării şi a mijloacelor de prezentare Web 2.0.

Când mă pregăteam să caut nod în papură prezentării Palatului Cotroceni, am găsit pe site-ul Muzeului Cotroceni panoramări la 360° (pot fi accesate direct din home page) ale câtorva încăperi ale muzeului.

Vizitând site-ul preşedinţiei, am descoperit numai prezentări statice: palatul în toate anotimpurile (imaginile din exterior pot fi vizualizate la o rezoluţie de 2000px × 1328px) şi ceva imagini din interior (la o rezoluţie de 263px × 396px, să nu care cumva să se identifice ceva detalii ce ar putea compromite siguranţa naţională).

Sincer, site-ruile în cod HTML de care fac abuz toate instituţiile statului devin, pe zi ce trece, din ce în ce mai plictisitoare.

P.S. Aici puteţi vedea o panoramare a unui interior din Palatul Parlamentului, iar aici o panoramare a unui balcon al Palatului.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

2 thoughts to “Tururi virtuale în instituţiile statului”

  1. Pingback: Tururi virtuale prin muzeele bucureştene | Ghid Turistic Digital 2.0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.