Rezervă-ți biletele de avion cu 60 de zile înainte de plecare pentru a face economii

Planificarea calatoriilor, momondo

Dacă vrei să călătorești cu costuri relativ scăzute în 2018, rezervă-ți biletele de avion ținând cont de rezultatele Studiului Anual de Zboruri (Annual Flight Study) al momondo.ro.

Astfel, pentru a economisi, în medie, până la 34% din costuri e bine să îți rezervi biletele de avion cu 60 de zile înainte de plecare.

Conform motorului de căutare momondo.ro, luna noiembrie reprezintă un moment propice pentru a rezerva bilete de avion, dacă vrei să găsești oferte avantajoase pentru călătoriile tale din 2018.

Cele de mai sus nu sunt scoase așa, din burtă, ci din analiza a peste 100 de milioane de prețuri la bilete de avion din căutările efectuate pe 1.704 de rute.

De asemenea, or fi marți trei ceasuri rele, dar este și ziua cu cele mai convenabile oferte pentru a zbura; în medie, cu 10% mai ieftin, comparativ, de exemplu, cu ziua de sâmbătă, când prețurile biletelor de avion tind să fie mai scumpe.

Dacă nu ești un călător matinal, poți face economii decente alegându-ți zborurile de seară, în intervalul orar 18:00 și 00:00. Astfel, în medie, poți economisi până la 8% față de zborurile din timpul dimineții, care sunt cele mai scumpe. Știu, pot apărea mici inconveniente în destinațiile unde transportul public de legătură dintre aeroportul de destinație și orașul pe care îl vizezi nu este tocmai cel mai la îndemână, dar te vei puteam bucura total de prima zi la destinație.

Dacă te interesează destinațiile europene, ai să vezi că cea mai costisitoare zi de zbor este vinerea, când toată lumea pleacă în mici escapade de week-end sau revine într-o scurtă pauză de la job-ul din străinătate. Vinerea, zborurile sunt, în medie, cu 8% mai costisitoare, așa că nu ezita să iei în considerare zborurile într-o zi de joi.

Dacă preferi destinațiile exotice pe timp de iarnă în Asia, atunci va trebui să te împaci cu inconvenientul de a te trezi dis-de-dimineață, căci zborurile spre aceste destinații sunt mai avantajoase, în medie, cu 8% în comparație cu zborurile de la alte ore din zi.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să ştiţi când cumpăraţi bilete de avion online?

Pentru a afla mai multe informații și recomandări despre cel mai bun moment pentru a face o rezervare în funcție de destinație accesează secțiunea dedicată de pe site-ul momondo.ro.

Te aștept în comentarii cu relatări despre experiența ta în rezervarea celor mai ieftine bilete de avion. Ce-ai urmărit, ce site etc.

Total
0
Shares
2 comments
  1. Foarte interesant. Un articol folositor pentru cei care doresc sa achizitioneze bilete de avion, insa nu au experienta in ceea ce priveste calatoria cu avionul.
    Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Din 2018, turismul românesc intră sub lupa autorităților

Next Article

19.000 de persoane păgubite ca urmare a phishingului cu bilete de avion gratis

Related Posts
Total
0
Share