A fost lansat ghidul mobil al Deltei Dunării

Vineri, Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a dat spre folosire utilizatorilor de telefoane inteligente Manualul Digital al Turistului în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (Digital Tourist Handbook in Danube Delta Biosphere Reserve), aplicaţie ce poate fi folosită ca instrument de ghidare al vizitatorilor în Delta Dunării.

Aplicația oferă informaţii utile despre Delta Dunării precum cultura și istoria zonei sau despre zonele protejate ale Rezervației Biosferei Delta Dunării, dar și informații turistice precum reguli de vizitare, sfaturi de călătorie, descrierea traseelor turistice autorizate (9 trasee terestre și 15 trasee navale), dar și localizarea acestora pe harta Deltei Dunării. De asemenea, utilizatorii aplicației se pot localiza în deltă cu aplicația mobilă, putând trimite coordonatele administratorilor hotelului sau pensiunii la care sunt cazați în caz de urgență, sau pot localiza obiectele turistice naturale și antropice sau unitățile de cazare.

Pe scurt, structura aplicației se aliniază structurii propuse de Consiliul Județean Tulcea pentru aplicația mobilă ce ar fi trebuit să fie dezvoltată în cadrul Planului strategic pentru dezvoltarea turismului durabil în Delta Dunării din mai 2009. Aplicația a fost lansată ca parte a programului DANUBEPARKS STEP 2.0, program de cooperare transnaţională în sud-estul Europei 2007-2013.

Informațiile amintite mai sus se găsesc atât în aplicația mobilă, cât și pe situl Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, urmând a fi disponbile și pe un sit dedicat deltadunarii.info.

Toate cele de mai sus sunt afișate pe un layer de Open Street Map, singura variantă de hartă ce oferă informații cartografice detaliate ale Deltei Dunării. Cu toate acestea, unele informații despre canalele navigabile lipsesc.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google play
Important de reținut este faptul că aplicația funcționează și offline, harta, punctele de interes și informațiile text fiind incluse în pachetul de instalare, ce are o dimensiune de aproximativ 70 Mb la descărcare. Astfel, aplicația funcționează fără conectivitate GSM sau date.

Aplicația a fost dezvoltată de către cei de la Read Forward, firmă ce are în portofoliu și aplicația dedicată Festivalului George Enescu, și este disponibilă în limbile română și engleză.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
MTB, Calarasi, Giurgiu, sosea, copaci

e-Turism Bref (48) – 4 august - 5 octombrie 2014

Next Article

Ce servicii turistice cumpără românii online? Află răspunsul în cadrul eTravel Conference, ediția 2014

Related Posts
Total
0
Share