Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj, primul aeroport din România deservit de o aplicaţie mobilă

aeroport, Cluj, Trencadis

Cei ce au zboruri ce decolează de pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu din Cluj se pot informa asupra zborurilor ce sosesc şi pleacă de pe aeroport cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Nu acelaşi lucru îl putem spune despre cei ce aterizează pe aeroport, şi mă refer aici strict la străini, aplicaţia nefiind disponibilă în limba engleză.

Pe lângă aceste informaţii actualizate în timp real, călătorii au acces şi la informaţii despre companiile aeriene şi agenţiile de ticketing ce operează pe aeroport. De asemenea, informaţii utile despre condiţiile de călătorie şi drepturile pasagerilor sunt afişate în secţiunea Informaţii pasageri.

CITEŞTE ŞI: Your Passenger Rights, aplicație smartphone pentru centățenii plimbăreți ai Uniunii Europene

Aplicaţia mai pune la dispoziţia utilizatorilor şi date de contact ale unor unităţi de cazare şi firme de taximetre, programul de funcţionare a liniei de transport în comun ce deserveşte aeroportul.

CITEŞTE ŞI: Planificarea curselor cu mijloacele de transport în comun din Cluj

Din aplicaţie lipseşte o hartă a aeroportului cu ajutorul căruia utilizatorii aplicaţiei s-ar putea orienta mai uşor, ar putea vedea unde sunt poziţionate punctele de check-in, punctele de transfer către transportul în comun sau staţia de taximetre sau comercianţii din zona de duty-free.

Aplicaţia este o replică a sitului aeroportului, sit care este optimizat şi pentru dispozitivele mobile. Acest lucru denotă faptul că cei ce administrează aeroportul sunt interesaţi de comunicarea pe cât mai multe canale. Firma care s-a ocupat de dezvoltarea aplicaţiei este Trencadis din Baia Mare, firmă ce se ocupă cu dezvoltarea de soluţii web pentru sectorul public.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store Disponibil pe Google play
Evident, din punct de vedere prezenţă în mediul mobile, AIAIC nu este singurul, Aeroportul Internaţional Iaşi având situl optimizat pentru mobil. De asemenea, cei ce doresc mai multe informaţii despre sosirile şi plecările de pe toate aeroporturile din România pot folosi aplicaţia Romanian Airports.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Bine aţi venit în viitor. Follow-up: 5 tendințe digitale pentru industria de turism din .ro

Next Article

Fii la curent cu evenimentele din Cluj cu aplicaţia Nappoca

Related Posts
Total
0
Share