Folosește aplicația Visit Alba Iulia pentru a te inspira în escapada ta în Alba Iulia și împrejurimi

Aplicatia Visit Alba Iulia

Așa cum ți-am promis în articolul trecut, revin cu o recenzie a aplicației mobile oficiale a Municipiului Alba Iulia.

Îți vă fi utilă dacă ajungi în Cealaltă Capitală, fie într-o escapadă de o zi, fie într-un city-break, fie în tranzit, pentru a te inspira în materie de obiective sau activități, că de planificat de la un capăt la altul nici nu poate fi vorba.

Surprinzător, deși aplicația mobilă a fost lansată la începutul verii, nu a fost descărcată de foarte mulți utilizatori raportat la numărul de vizitatori ce au ajuns în vara aceasta în Alba Iulia. Între 100 și 500 de descărcări s-au făcut la aproximativ 300.000-350.000 de vizitatori ai cetății (o estimare bazată pe numărul de vizitatori înregistrați în 2014).

Să sperăm că aplicația va deveni mai populară în rândul vizitatorilor orașului, mai ales că este utilă și celor ce vizitează împrejurimile orașului.

Aplicația este împărțită în 5 secțiuni: atracții turistice, despre, top 5, vizitează și harta.

În secțiunea de atracții turistice sunt prezentate principalele atracții din cetate, precum și atracții și activități în împrejurimi: Șureanu, Râmeț, Sebeș, Mărginimea Sibiului, Piatra Crăivii, Lacul Iezer-Ighiel, Orăștie, Transalpina, Răhău, Apuseni, Aiud sau Lacul Șureanu. Informațiile pe care le vei primi sunt sub formă de text și sunt completate cu trimiteri către situl visitalbaiulia.com, iar unde e cazul vei avea la dispoziție și date de contact, fără posibilitatea de tap-to-call. E bine totuși că poți lăsa comentarii la oricare dintre prezentările de destinații sau activități direct din aplicație. E mai greu, trebuie să explorezi toate meniurile disponibile, în special cel din dreapta sus. Poziționarea pe hartă se face printr-un link extern către Google Maps.

Ce lipsește din prezentările atracțiilor de aici sunt informațiile despre cum se poate ajunge acolo în cazul în care nu dispui de mașină personală.

În secțiunea despre vei găsi informații strict legate de Cetatea Alba Iulia.

În secțiunea Top 5, vei găsit un set de 7 recomandări a câte 5 activități ce au la bază Cetatea, zilele reci, zilele călduroase, festivaluri, tradiții, activități sportive și activități pentru familii, multe dintre ele regasindu-se și în secțiunea de atracții turistice. Aș fi văzut asta ca o subsecțiune în secțiunea de atracții turistice.

Materie de puncte de interes recomandate în secțiunea vizitează vei putea alege dintr-o selecție de restaurante, baruri, magazine, hoteluri, pensiuni și vei putea obține informații complete despre cum poți ajunge în Alba Iulia. Fiecare punct de interes beneficiază de trimiteri către site-ul propriu, către recenziile de pe tripadvisor.com, către poziționarea pe hartă și de afișarea numărului de telefon. Din păcate, contactarea punctelor de interes este dificilă, întrucât numerele de telefon nu pot fi copiate, iar de tap-to-call nici nu poate fi vorba. Dacă vă străduiți în a selecta numărul, după încercări repetate îl veți avea afișat în dialer.

În secțiunea hartă vei putea vedea principalele obiective, în funcție de poziția ta, fie ca listă, fie ca punct de interes pe Google Maps, de unde poți vedea cum poți ajunge cu mașina sau pe jos la obiectiv.

Ce aș mai vrea să văd eu în aplicație e un planificator pentru transportul în comun în Alba Iulia și împrejurimi, unde mai pui că informația este deja structurată de către Societatea de Transport Public Alba Iulia.

Descarcă aplicația
Disponibil in App Store
Disponibil pe Google play
Dacă consideri că aplicația face mai mult ‘zgomot’ pe telefonul tău, te poți limita la blogul de turism al municipiului Alba Iulia sau la secțiunea de turism de pe situl primăriei municipiului, ambele surse optimizate pentru mobil.

Cum ți se pare aplicația în comparație cu alte aplicații mobile ale destinațiilor turistice din România?

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

e-Turism Bref 11/2015: rezervările din aplicația mobilă Paravion au crescut cu 300% în 2015, ajungând la o cotă de 25% din totalul tranzacțiilor mobile

Next Article

Asociația Bran-Moieciu-Fundata a implementat un sistem electronic de management al destinației turistice

Related Posts
Total
0
Share