Picanterii de București

pizza, daimon trattoria

Ieri seară, la Daimon Trattoria din Parcul Tineretului, iubitorii picanteriilor – din bucătăria italiană, să ne înțelegem – și-au dat întâlnire în ring pentru a-și demostra jocul de glezne ce face casă bună cu devoratul de pizza picantă.

Cred că astfel și-au demonstrat lor înșiși/înseși dacă pot experimenta cu adevărat bucătăriile specifice Africii, Americii Latine și Asiei. Am zis ring mai devreme? Mă refeream la ringul de mese, unde fiecare concurent a stat mai degrabă în corzi, doborât nu de efort, ci de preludiul din ce în ce mai înflăcărat cu picantul.

Bine, știu, e timpul să las metaforele și să vă spun exact ce s-a-ntâmplat; a avut loc concursul de mâncat pizza picantă. S-au servit 4 pizza picante, nivelul de iuțeală crescând de la una la alta, având să fie declarați învingători cei ce mâncau cât mai multă pizza în 2 ore.

 photo concurs-devorat-pizza 2_zpsrextotlr.jpg

După ce binecunoscuta lingură de lemn e-Restaurant.ro a bătut gongul de start, participanții la concursul de devorat pizza s-au pus pe treabă.

 photo concurs-devorat-pizza 5_zpsdqqxsnm1.jpg

După prima pizza servită, fețele concurenților s-au mai luminat, a fost masa de după programul încărcat de lucru. Fiecare a devorat pizza după ritmul propriu, unii mai încet, alții tacticoși, lăsând cupola palatină să simtă ciupeala ingredientului cheie, alții pe nerăsuflate.

 photo concurs-devorat-pizza 3_zpsrst6fdbv.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 4_zpsrovckena.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 6_zpsroxrcs9v.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 7_zpsi6fiyywb.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 8_zps9ojbtwoq.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 9_zpsepdtfwkj.jpg

Cea de-a doua pizza le-a dilatat nările, și le-a deschis porii, simțurile deschizându-se către noi orizonturi ale iuțelii. Aici au început oamenii să se ridice de la mese, dacă au văzut că nu se poate face un blat picant, dar fără ardei iuți. Înțelegeți ce vreau să spun? Blat, v-ați prins, nu-i așa?

 photo concurs-devorat-pizza 10_zpskcyioxwr.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 12_zpszxjni68o.jpg

A treia pizza, cea cu un sos de chili extra picant, a mai scos din joc câțiva concurenți, restul simțind nevoia să lupte împotriva focului cu foc. Trei temerari au gătat, cum ar spune ardelenii, de îmbucat feliile picante de pizza și au cerut-o pe a patra.

 photo concurs-devorat-pizza 11_zpsbfvbm6ik.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 14_zpsk3rlxziq.jpg

 photo concurs-devorat-pizza 13_zps31jbfcj3.jpg

Cei care au avut susținători în public au primit masaje abdominale pentru a face loc pentru ceea ce avea să fie ultimul obstacol în cursa picanteriilor. Cum vine masajul ăsta abdominal? Păi, s-au bătut pe burtă la propriu. 🙂

Și, ca să înțelegeți rostul cuplurilor, trebuie să vă spun că ultimii rămași în concursul de devorat pizza au fost cei susținuți direct din miezul problemei, adică tot din postura de concurenți, de soții sau prietene. Pentru că, nu-i așa, orice picanterie se face în minim doi. 🙂

A patra pizza picantă a pus capac și ultimilor temerari rămași în concurs, așa că feliile lipsă de pe farfurie și îmbucăturile vizibile pe cele rămase au stabilit câștigătorii celor trei abonamente la sală în cadrul Daimon Club, prileg de a scăpa de astfel de apucături.

 photo concurs-devorat-pizza 15_zpsuz1omqyq.jpg

Lăsând la o parte cantitatea de blat consumat, iată cu ce s-au ales cei ce au participat la concursul de devorat pizza: doze suficiente de vitamina A și C și potasiu cât să înceapă o cură de lungă durată care să prevină oxidarea celulelor, deteriorarea ochilor odată cu înaintarea în vârstă, iar cel puțin pentru seara de concurs și-au reglat tensiunea arterială.

Voi ați participat la concursuri de devorat ceva? Și, mai ales, ce v-a determinat să faceți asta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Parcul Natural Comana, Giurgiu

Plimbare pe bicicletă prin Parcul Natural Comana

Next Article

e-Turism Bref 03/2015: doar 32,8% dintre turiști străini care au vizitat România în 2014 și-au organizat singuri sejurul

Related Posts
Total
0
Share