Toura, aplicația prin care orice călător poate deveni ghid de turism

Cum în ultimii ani au câștigat teren experiențele la destinație, nu au întârziat să apară soluțiile care vin în ajutorul turiștilor și călătorilor ce doresc să experimenteze anumite activități în locurile pe care le vizitează. Toura este o aplicație cu ajutorul căreia cei ce doresc pot împărtăși cu alții asemeni lor traseele turistice pe care le parcurg; este un fel de bikemap.net pentru călători și turiști.
Aplicația îi ajută pe turiști și călători să creeze tururi din itinerariile pe care le parcurg, aceștia putând adăuga pin-uri pe harta pentru obiectivele turistice sau mai puțin turistice ce merită vizitate, puncte de orientare în teren, informații despre mijloacele de transport folosite, locuri de cazare, masă și alte servicii. Toate aceste puncte de interes sunt localizate pe traseu și oferă informații despre programul de funcționare, importanța istorică, preț de intrare/cumpărare și sunt însoțite de imagini. Fiecare tip de punct are icon-uri și culori specifice pentru a putea fi recunoscut ușor.
Odată completate toate aceste informații de către utilizatorii aplicației, tururile sunt urcate pe un server și aici se calculează statistici importante despre tur care îi ajută pe alți utilizatori să aleagă destinația potrivită pentru ei, cu focus pe costuri, durată (numărul de zile), distanță și cu ce mijloc de transport e parcursă, altitudinea minimă, maximă și totalul de urcat, tipul turului (cultural, natural sau sportiv) și multe alte informaţii utile.
Un alt criteriu important după care se poate căuta un tur este accesibilitatea, de exemplu: accesibil persoanelor în scaun cu rotile, accesibil pentru grupuri mari, accesibil cu copii până într-un an sau accesibil cu câinele. Astfel de criterii vor ajuta persoanele să își găsească destinația de vacanță potrivită pentru ei.

CITEȘTE ȘI: Harta turismului accesibil

Platforma Toura se adresează persoanelor active care vor să își aloce timp în concediu pentru a cunoaște o zonă, pentru a observa minunăţii culturale sau naturale, pentru a interacționa cu oamenii și pentru a cunoaște și a respecta tradițiile locale. Un tur poate fi un traseu pe munte, un traseu într-un oraș, un circuit într-o țară, o destinație de descoperit cu trenul sau, de ce nu, înconjurul lumii.

CITEȘTE ȘI: S-a lansat Tour-X, platformă pentru rezervări tururi în Dobrogea

Un aspect important al proiectului este latura personală și subiectivă a fiecărui tur, reprezentată de alegerile și preferințele creatorului. Acest aspect îi conferă unicitate și autenticitate proiectului. Este un instrument de exprimare și în același timp un jurnal, este amprenta unei experiențe care poate fi împărtășită cu ceilalți.

CITEȘTE ȘI: Trip Journal

Modelul de business

Scopul acestor tururi este să îi ajute pe utilizatori să își creeze planuri de vacanță, să descopere locuri noi, să optimizeze costurile unei vacanţe și să obţină informații astfel încât călătoritul să devină mai sigur și mai facil.
Inițiative similare au văzut lumina zile cu mult înainte de apariția platformei Toura, dar fie nu s-au promovat suficiente, fie nu le-a mai fost acordată atenția necesară din partea dezvoltatorilor. La momentul apariției lor au fost catalogate ca planificatoare de călătorii. Printre acestea se numără triptime.roaboutro.comholario.ro, trips-in.eu sau SkyTrip.ro. Așa cum bine puteți constata, acestora le lipsea nota personală, căci toate punctele de interes erau adăugat de către dezvoltatorii serviciilor în cauză.
Pe măsură ce va crește interesul pentru tururile digitale, hotelurile şi alte spaţii de cazare, companiile de transport (avion, tren, autobuz), site-urile de închiriat mașini sau de rezervat bilete de acces la muzee vor putea fi integrate în aplicație, iar utilizatorii vor putea achiziționa pachetul respectiv cu servicii incluse direct de pe platforma noastră. Aceste servicii vor genera un venit, iar din banii câștigați și creatorii de tururi vor primi cota parte pentru valoarea adăugată furnizată prin turul creat cu aplicaţia noastră. În acest fel creatorii de tururi își vor putea susține călătoriile cu ajutorul aplicației Toura.
De asemenea, în ceea ce privește monetizarea, aplicația ar putea găzdui inclusiv tururi contra cost ale ghizilor de turism profesioniști, care pot lăsa în seama aplicației informațiile pe care le împărtășesc de obicei turiștilor. Iar ca exemplu ne putem imagina o integrare a Romanian Friend cu Toura. Este de la sine înțeles că experiența turistului este alta, dar pentru dezvoltari și ghizii parteneri ar putea fi o soluție de monetizare.

Echipa de dezvoltare

Aplicația este creată de 2 antreprenori români fără nicio investiție externă. Echipa este formată din Alexandru Paraschiv – programator și arhitect IT și Alina Ovesea – manager de proiect și specialist marketing. Idea aplicației ne aparține, iar pe partea de dezvoltare a aplicației de Android am colaborat cu 2 programatori: Bogdan Zurac și Mădălin Bălănescu. Toate cheltuielile legate de acest proiect au fost susținute din fonduri proprii.

Noi credem că oricine poate să călătorească, iar aplicația Toura își propune să ii ajute pe cei care îşi doresc acest lucru prin definirea unor trasee digitale care facilitează accesul către obiective nedescoperite, prin folosirea mijloacelor de transport locale, printr-o mai bună planificare a duratei şi a costurilor şi multe alte instrumente pe care le-am dezvoltat.
Vrem să facem turismul mai prietenos, mai accesibil, mai ieftin, mai eficient, mai sigur și să-l aducem în era tehnologiei și a telefoanelor mobile. Aplicația este disponibilă doar pentru Android deocamdată, și urmează și versiunea pentru iOS. În acest scop anunțăm că dacă există persoane interesate să ne ajute atât pe partea de dezvoltare software, cât și la marketing sau cu idei de dezvoltare a aplicației, îi așteptăm la discuție.

Până în prezent în aplicație sunt disponibile tururi create de inițiatorii aplicației și de câțiva colaboratori. Aceștia speră că o dată cu lansarea aplicației cât mai mulți turiști și călători să își împărtășească experiențele cu ceilalți folosind aplicația.
Pentru moment, platforma Toura poate fi accesată via web sau prin aplicația de Android disponibilă în Google Play.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Cum călătoresc românii în vacanța de Paște

Next Article

TopHotel Conference, ediția a XI-a

Related Posts
Total
0
Share