Start-Up School BCR şi-a ales premiantul: triptime.ro

Cum îmi iau doza zilnica de informaţii de pe refresh.ro :), am aflat proiectul câştigător în cadrul evenimentului ce şi-a propus să exploreze actualul context de business şi posibilităţile de dezvoltare în noua realitate dominată de Internet.

Anunţat la sfârşitul lui martie, în cadrul #hmeet Sibiu, triptime.ro s-a evidenţiat din rândul a 10 proiecte finaliste care au fost prezentate în faţa unui juriu format din Orlando Nicoară, Vlad Stan, Marius Ghenea, Dragoş Rouă şi Dragos Mănac. În spatele proiectului, prin intermediul firmei Insightful Solutions, se află Adriana Cocic, o tânără iubitoare de călătorii 😛 ce a pus şi bazele viajoa.ro, blogul câştigător la categoria Bloguri de travel din cadrul RoBlogFest 2010, împreună cu Ana – Maria Roşioară.

Video via refrehroTV

Fetele nu sunt la prima iniţiativă de proiect, în 2003, câştigând locul I în cadrul competiţiei Cupa Siveco cu proiectul Pachet de lecţii de informatică şi chimie, proiect ce a şi fost achiziţionat de Siveco şi inclus în pachetul de materiale educaţionale AEL (pentru mai multe detalii vezi 1 şi 2).

triptime.ro este un planificator de rută ce ajută la planificarea călătoriilor şi stabilirea obiectivelor ce se regăsesc pe ruta aleasă şi urmează a fi vizitate, cu posibilitatea ca aceste detalii să fie printate sub formă de road map. Pe blogul triptime.ro puteţi vedea cum funcţionează acest planificator de rută.

Personal îl văd ca o combinaţie între facilităţile oferite de map24.com (alegerea obiectivelor/punctelor de interes ce urmează a fi incluse în traseu) şi maps.google.ro ;).

Totuşi, în cadrul map24.com obiectivele nu sunt aşa de evidenţiate cum par a fi în cadrul triptime.ro, iar pe maps.google.ro nu ai la dispoziţie placemark-uri pentru obiective. Am să povestesc mai multe imediat ce primesc invitaţia de înscriere pe site.

Citesc pe site-ul competiţiei că platforma triptime.ro va permite utilizatorilor să adauge conţinut, ceea ce momentan mă duce cu gândul la erorile de tipul celor întâlnite în cadrul ongo.ro sau turismpedia.ro.

Eu unul sper ca triptime.ro să dispună de resursele necesare astfel încât să auzim de el şi în anii ce va să vină. Ar fi păcat să dispară din peisaj ca multe alte iniţiative.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Pingback: [Interviu] Adriana Cocic şi Ana-Maria Roşioară despre triptime.ro | Ghid Turistic Digital 2.0
  2. Pingback: Blogroll: stiuunloc.ro
  3. Pingback: Se înmulțesc planificatoarele de călătorii. Azi despre SkyTrip.ro
  4. Pingback: aboutro.com, planificator de călătorii pentru România
  5. Pingback: Redescoperă România cu Holario | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

maps.google.ro

Next Article

Ghizi din toate colţurile ţării, uniţi-vă!

Related Posts
Total
0
Share