Redescoperă România cu Holario

Cu siguranţă, în materie de turism online, nişa cataloagelor cu unităţi de cazare este una dintre cele mai aglomerate.

În nenumărate rânduri am scris pe blog despre nevoia unor astfel de proiecte de a ieşi din tipare şi a veni în întâmpinarea utilizatorilor cu elemente care să-i ajute să aleagă situl în cauză pentru a face rezervări, să-i ajute să găsească cea mai potrivită unitate de cazare sau să-i îndemne să revină pe situl în cauză fie cu impresii, fie pentru a face alte rezervări.

Nici planificatoarele de călătorii nu stau rău în .ro fie ele construite in house de oameni pasionați, fie construite pe API-uri ale serviciilor de hărți sau alte instrumente. Doar că, în afară de clasicul traseu și lista de obiective, nu oferă acces la o bază de date cu unități de cazare.

În completarea celor de mai sus, ETC UNLIMITED TEAM S.R.L. din Alba Iulia a lansat platforma holario.ro [BlogFacebook | Twitter | Google Plus], punând la dispoziția celor interesați mai mult de un sit unde pot rezerva online cazare. Cu ajutorul platformei holario.ro utilizatorii pot descoperi interactiv pe hartă obiective turistice, pot împărtăși experiențele și pot sugera celorlalți utilizatori locuri noi.

holario.ro - harta punctelor de interes

Având integrat un API de Google Maps pe care sunt afișate punctele de interes, platforma pune la dispoziția utilizatorilor căutarea inteligentă a punctelor de interes (cazare, restaurante sau obiective turistice -lacuri, biserici, rezervații, mănăstiri- , prezentate interactiv pe hartă), ce presupune alegerea unei arii de maxim 10 km și afișarea punctelor de interes vizate de aceștia.

Folosind meniul Excursie, utilizatorii își pot adăuga punctele de interes sau unitățile de cazare la traseul pe care urmează să îl parcurgă, având posibilitatea ca la finalul planificării să vadă traseul detaliat (indicațiile de orientare extrase din Google Maps) și să-l printeze.

holario.ro - detalii excursie

Fiecare punct de interes poate fi accesat dând click pe placemark-ul de pe hartă, o descriere a acestuia fiind afiașată într-o fereastră de tip pop-up, unde există și butonul cu ajutorul căruia se poate adăuga la excursie.

La final, când excursia este afișată pe hartă, utilizatorii pot vedea ce distanță au de parcurs și ce costuri presupune această excursie. Ar fi interesant dacă pensiunile listate ar beneficia și de un sistem de simulare al costului pentru nopțile de cazare pentru care ar putea opta turistul, astfel încât acest cost să fie adăugat la costul total al excursiei. La fel și pentru obiectivele turistice unde se percepe taxă de intrare. Așa turistul ar ști cu ce buget să plece de acasă.

Nu este nici primul, dar nici ultimul serviciu de acest fel din .ro. Se găsește pe aceeași linie cu aboutro.com, trips-in.eu și triptime.ro în ceea ce privește organizarea de excursii și se aseamănă cu skytrip.ro în privința ideii de a afișa utilizatorilor obiective turistice. Singura diferență dintre serviciile menționate și serviciul holario.ro este dată de existența unităților de cazare printre opțiunile utilizatorilor. Din păcate, filtrarea în cazul unităților de cazare se rezumă doar la număr de stele, județ, localitate și preț. Lipsesc din opțiunile de filtrare detalii despre dotări, detalii prezente de altfel în profilul fiecărei pensiuni în parte.

holario.ro - profil unitate de cazare

Alte avantaje ale platformei holario.ro sunt subliniate de Cipriana Țurcanu, responsabil marketing pentru holario.ro:

Printre avantajele pe care le oferă Holario.ro este posibilitatea de a tipări traseul sau de a-l trimite pe e-mail pentru a-l studia mai tarziu, turiștii pot calcula timpul și costurile și nu în ultimul rând confirmarea imediată a rezervărilor efectuate doar cu un click, fără a fi nevoie să mai telefoneze pentru a se asigura că totul este în regulă.

Administratorii unităților de cazare își pot înscrie gratuit unitatea de cazare pe platforma de cazare fără costuri. Singurele costuri sunt comisioanele de 10% percepute pentru rezervările care se fac prin intermediul holario.ro.

Dorim să oferim acces și la pensiunile care nu au site de prezentare pe Internet oferindu-le posibilitatea să își promoveze oferta. Portalul simplifică și mai mult procesul de alegere și rezervare pentru turiștii de pe piața națională și internațională., a declarat pentru turism20.ro Cipriana Țurcanu.

De asemenea, conform secțiunii de întrebări frecvente (.pdf) de pe situl holario.ro, echipa din spatele holario.ro asigură administratorilor de unități de cazare prezența unităților ca puncte de interes pe cele mai importante hărți de navigație de pe piață.

Cum piața actuală a turismului online este conturată, printre altele, și de numeroase cataloage online cu unități de cazare, categorie la care putem include și platforma holario.ro, Cipriana Țurcanu a ținut să precizeze în numele holario.ro următoarele:

Considerăm că piața turismului online în România este într-o continuă creștere și transformare, urmând a-și defini forma în următorii ani. Motorul acestei evoluții este accesul tot mai mare a persoanelor la Internet. Industria turistică din România va fi marcată de un proces important de transformare, întrucât tot mai mulți sunt interesați de ofertele atractive prezentate online.

Când am spus mai sus că piața este conturată, nu m-am referit neapărat la faptul că este definitivată, și asta pentur că lipsesc din peisaj o grămadă de alte abordări ale acesteia: platforme de planificare completă a călătoriilor, platforme dedicate transportului modal etc., în special inițiative ale autrităților care să dea călătorilor acel grad de încredere în utilitatea acestora.

Pe viitor, serviciul holario.ro va avea o extensie mobilă sub forma de aplicație mobilă, ceea ce va permite utilizatorilor să-și exporte coordonatele traseului și obiectivele vizate direct pe telefonul mobil.

Dorim să creem o aplicație IOS pentru siteul nostru, dar și una pentru Android prin care vom trimite itinerariul și coordonatele excursiei, sau a pensiunii (de aceea lucram momentan la corectarea acestor coordonate deoarece pe cele mai multe site-uri, chiar si pe Google Maps sunt greșite, în sensul că, pe aceeași strada sau la același număr sunt îngrămădite mai multe pensiuni, ceea ce în mod evident este imposibil să fie corect) prin e-mail pentru a fi încărcate direct în navigator.

Dacă va fi chiar așa cum declară Cipriana Țurcanu, va fi, cred eu, prima inițiativă de acest fel care vine ca o extensie a platformei online, ca o completare a acesteia, și nu ca un alt mediu de expunere a acelorași informații existente pe sit.

În ideea de a a vă facilita alegerea unei unități de cazare online sau pentru a beneficial de anumite oferte, urmăriți lista de Twitter dedicată: @cazareonline.

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Aplicații iPhone pentru transportul public din Timișoara

Next Article

e-Turism Bref (22) – 29 octombrie - 04 noiembrie 2012

Related Posts
Total
0
Share