aboutro.com, planificator de călătorii pentru România

Dacă în urmă cu câţiva ani site-urile cele mai uitle pentru planificare de călătorii erau cele ca hoinari.ro sau dordeduca.ro, odată cu apriţia fenomenului web 2.o în .ro au apărut mai multe site-uri ce se focusează pe descrierea de destinaţii şi obiective de pe teritoriul României şi planificarea de rute între ele. Acestea se folosesc de API-urile unor servicii ca Google Maps/Yahoo!Maps/Open Street Map pentru a poziţiona obiective turistice, Flickr sau alte servicii de foto sharing/hosting pentru a importa imagini reprezentative pentru obiectivele pentru care şi utilizatorii pot adăuga descrieri sau comentarii/impresii.

La aproximativ 8 luni de la lansarea triptime.ro, aboutro.com se adaugă pe lista planificatoarelor de călătorii ce vizează strict România.

At home we’ve reached another milestone with our website: http://www.aboutro.com/
It looks great thanks to our designer friend – George, and it works as good as it looks 🙂 thanks to Alecs – the tech guy.
Gathering all the resources, documenting the attractions, coordinating with all the people involved in it, processing hundreds of photos and text – fell on our shoulders. It was particularly tough because of the continuous overtime at work, but we managed to pull through. There are still some bugs to fix, but it’s going to be ready in no time. Alecs is on the job, so no worries.
We’ll be launching it with all the bells and whistles after the holidays.

Sursa: reinventing-ourselves.blogspot.com

Cum vă poate ajuta aboutro.com?

Harta AboutRo.com

aboutro.com vă pune la dispoziţie harta turistică a României, cu posibilitatea de a opta pentru una (sau pentru toate dar pe rând 🙂 ) din cele 9 regiuni importante din punct de vedere turistic. La acest nivel vizitatorul poate alege de pe hartă obiectivele sau evenimentele de care este interesat, iar apoi îşi poate stabili un traseu cu ajutorul planificatorului de rută din site, astfel încât să acopere toate obiectivele. Obiectivele sunt prezentate pe hartă cu ajutorul unor placemark-uri sugestive pentru fiecare tip de obiectiv (muzeu, cetate, parc natural, rezervaţie etc.).

Harta regiunii cu atracţiile turistice

În momentul în care se trece cu mouse-ul peste unul din aceste placemark-uri, se afişează o listă cu obiective ce pot fi adăugate la traseul ce urmează a fi planificat prin simpla apăsare a semnului + din dreptul fiecăruia. Odată ce obiectivele au fost stabilite, singurul lucru ce trebuie făcut e să se introducă un oraş din care va începe călătoria şi, la un click distanţă, traseul este generat pe o hartă Google alături de indicaţiile aferente.

Panoul de planificare rută al AboutRo.com
Pagina fiecărui obiectiv este asemnătoare (am spus asemănătoare, nu copiată!) cu pagina de obiectiv de pe hoinari.ro: poze sugestive, amplasare pe hartă, descriere şi posibilitatea de a comenta.

Echipa din spatele proiectului

În spatele proiectului se găsesc Răzvan Ciucă [Blog | LinkedIn | Facebook | Twitter] şi Andra Miloiu [Blog | LinkedIn], dar, după cum aţi putut citi în citatul de mai sus, în proiect sunt implicate mai multe persoane fără de care proiectul nu ar fi fost funcţional. Întâmplarea face ca Răzvan Ciucă să fi fost coleg cu Adriana Cocic de la triptime.ro. Hmm, care pe care a inspirat? 🙂

Plusuri şi minusuri ale proiectului

Din punctul meu de vedere avantajele proiectului constau în:

 • posibilitatea de a folosi serviciul fără a te loga;
 • existenţa în baza de date a peste 2300 atracţii turistice documentate, lucru ce îi oferă proiectului un avantaj concurenţial păroiectului în faţa proiectelor ce au plecat din start cu ideea de user generated content;
 • evidenţierea pe hartă a obiectivelor prin pictograme sugestive;
 • opţiunea de a obţine numai o listă a obiectivelor fără detaliile traseului;
 • existenţa coordonatelor geografice pentru obiectivele documentate;
 • versiunea în limba engleză.

Ca şi dezavantaje enumăr după cum urmează:

 • numele site-ului este prea amibigu; ştiu că trebuie să mulţumească 2 categorii de public, dar duce cu gândul la mai mult decât obiective turistice;
 • lipsa adreselor fizice ale obiectivelor, programelor de vizitare, datelor de contact etc.; nu toţi se ghidează cu ajutorul GPS-ului şi ar fi bine ca din acelaşi site cei interesaţi să obţină toate informaţiile necesare;
 • cum nu te poţi loga pe site (cel pu’in eu nu găsesc acestă opţiune), nu îţi poţi păstra un istoric al locurilor prin care ai fost (utilizatorii de orice serviciu de geo-localizare ce fac check in în toate locurile pe care le viziteză nu or să aibă o problemă cu acest lucru 🙂 ).

Ca şi sugestii:

 • având în vedere că proiectul este la început şi nivelul de interacţiune al vizitatorilor în ceea ce priveşte impresiile legate de obiective nu este încă vizibil, ar fi interesant de urmărit ca şi track-back-uri acţiunile de sharing făcute de vizitatori prin intermediul butoanelor de Facebook şi Twitter;
 • opţiunea de a exporta traseul planificat la nivel de coordonate GPS pentru a putea fi folosit cu orice dispozitiv GPS.

Dacă aveţi feedback pentru echipa aboutro.com îl puteţi trimite rin următoarele canale:

Blog | Facebook | Twitter

Sau, de ce nu, putem discuta liber despre aboutro.com în comentariile acestul post.

Total
0
Shares
0 comments
 1. Felicitari pentru proiect si va uram sa aveti succes in activitate. Tot ce este facut in ajutorul turistilor si pentru turism e un lucru laudabil. Avem o tara cu mult potential turistic , doar trebuie scos in evidenta si evaluat la adevarata sa valoare.

 2. Am adaugat un obiectiv la ei pe site, tre sa recunosc ca e cam greoi&buggy procesul si nu ai la indemana un scurt tutorial, dar cred ca se vor repara in timp.
  Le urez multa bafta!

 3. @RomaniaTuristica.ro, cu cat mai multe astfel de servicii, cu atat o vizibilitate mai mare a locurilor ce intr-adevar merita vazute.
  @Florin, optiunea aceea mi-a scapat. La prima vedere pare destul de simplu. Cu cat mai mult feedback intr-o anumita directie, cu atat mai mari sunt sansele sa lucreze pe aria respectiva.

 4. Pingback: Blogroll: stiuunloc.ro
 5. Pingback: [Interviu] Răzvan Ciucă și Andra Miloiu despre aboutro.com
 6. Pingback: Se înmulțesc planificatoarele de călătorii. Azi despre SkyTrip.ro
 7. Pingback: Redescoperă România cu Holario | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Planificator de rută pentru mijloacele de transport în comun din mediul urban

Next Article

Acţiuni de marketing prin internet, reţele de socializare şi alte mijloace electronice

Related Posts
Total
0
Share