Turismul online din .ro

În cele din urmă am reuşit să finalizez lucrarea de licenţă, deci am scăpat de un stres. Analizând domeniul acesta al turismului online din România am constatat că o problemă majoră este imposibilitatea de a plăti online, la fel ca şi în cazul comerţului electronic cu bunuri.
Pe langă faptul că plata unui sejur contractat nu se poate face online, nici unul din portalurile româneşti nu practică reduceri tarifelor date de agenţiile de turism, spre deosebire de portalurile internaţionale care fac reduceri substanţiale (vezi www.travelocity.com). Există riscul ca, în momentul în care vizitatorii portalurilor româneşti fac o rezervare, să aibă surpriza ca agenţia să treacă cu vederea rezervarea şi să nu o confirme.
Madalin Matica de la DotCommerce Romania a vorbit şi el într-unul din posturile sale despre câteva lipsuri ale turismului online românesc.

Unul din avatajele portalurilor româneşti este acela că oferă posibilitatea de a compara mai uşor ofertele agenţiilor. Odată cu creşterea numărului de portaluri de turism site-urile agenţiilor de turism devin practic inutile. Dacă ar fi posibile şi plăţile online prin carduri, agenţiile ar putea renunţa la site-uri.

Căutând informaţii despre portalurile din .ro am ajuns pe Romanian Tourism, un portal ce se vrea a fi un târg de turism online … bine, cam ăsta ar fi principiul după care sunt dezvoltate majoritatea portalurilor de turism din .ro.
O idee bună … dar dacă iniţiativa ar lua-o şi organizatorii târgurilor de turism (cel naţional şi internaţional) ar fi un impuls pentru dezvoltarea turismului online românesc … cel puţin aşa cred eu. Am mai vorbit la momentul respectiv despre câteva direcţii în care ar trebui să se ia măsuri sau care merită mai multă atenţie.
Total
0
Shares
0 comments
  1. Multumesc pentru recomandare!

    Vad ca plata se poate face doar cu carduri Visa sau MasterCard. „Comerciantii” care accepta aceste tipuri de carduri oricum au suport din partea procesatorului de carduri prin solutii aliniate la standardele Visa 3-D Secure si MasterCard SecureCode ce permit comerciantilor online si institutiilor financiare membre sa autentifice posesorii de carduri atunci cand acestia folosesc cardurile MasterCard si Maestro pentru cumparaturi online.

  2. Pingback: Sistem electronic de rezervări ineficient sau eroare de agent? « Digital Guide 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Rolul GIS în turismul electronic

Next Article

Salvati padurea!

Related Posts
Total
0
Share