Finanţare de 20 000 de euro pentru start-up-ul Questo de la Booking.com

Start-up-ul care a dezvoltat aplicația mobilă Questo, aplicație prin care utilizatorii descoperă în mod interactiv poveşti de la localnicii din mai multe oraşe, a primit recunoaştere de la cel mai înalt nivel și a câștigat o finanţare de 20 000 de euro oferită de booking.com, în cadrul Booster Lab, programul de accelerare destinat start-up-urilor.
Evenimentul a avut loc la Tel Aviv în perioada 6-8 martie 2018, iar în cadrul lui au fost premiate 4 start-up-uri care au demonstrat că pot genera un impact pozitiv real în turismul internaţional.
Grantul de 20 000 de euro vine la pachet și cu un program de consultanță din partea booking.com, precum și acces la rețeaua globală de voluntari ai platformei.

Pe durata programului am participat la mai multe sesiuni de lucru împreună cu specialiștii Booking.com pe impact social, dar și pe marketing, dezvoltare produs sau experiența utilizatorului. Totul pentru a ne ajuta să definitivăm strategia de lucru pentru următorul an. La final, fiecare start-up a fost invitat să își prezinte produsul și strategia printr-un pitch în fața juriului format din experți Booking.com.

Alex Govoreanu, co-fondator Questo

Questo este o aplicație gratuită ce-i îndeamnă pe turiști să descopere un oraș prin intermediul poveștilor adăugate de localnici pe traseele sale. Pentru a explora un traseu, utilizatorii trebuie să aleagă un tur pe care îl pot parcurge răspunzând la întrebări și rezolvând ghicitori prin oraș. Experiența de explorare este completată de faptul că prin tururile Questo utilizatorii pot susține afaceri locale și, uneori, cauze din comunitate.

CITEȘTE ȘI: Toura, aplicația prin care orice călător poate deveni ghid de turism

Orașele din România care au tururi disponibile sunt: București, Sibiu, Brașov, Iași, Craiova, Timișoara, Cluj-Napoca, Bacău și Sighișoara. Din toamna anului trecut, Questo a devenit disponibil pentru explorare și în Rotterdam (Olanda) și Budapesta (Ungaria), iar în prezent se lucrează la adăugarea a încă 10 orașe.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia Smart City 2018: soluţii inteligente pentru turism

Start-up-ul a luat naștere în anul 2016, fondatorii fiind patru tineri din București: Claudiu Petria, Alex Govoreanu, Tavi Angheluș și Lucian Gruia. La finalul anului 2017, Questo a fost premiat cu distincția de Best Travel App la evenimentul eTravel Awards.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

TopHotel Conference, ediția a XI-a

Next Article
protectie, ecran, telefon

Neprotejat și cu banii dați? Mai bine nu

Related Posts
Total
0
Share