Competiția e din ce în ce mai mare pe piața aplicațiilor de comandă taxi

Taxiuri în Piaţa Unirii

Mie chiar îmi pare bine că am de unde alege. Din păcate, în afară de aplicațiile ce oferă contact direct cu dispeceratul de taximetre, nicio aplicație bazată pe localizare nu mi-a fost de folos până acum.

Chiar zilele trecute am testat Taxibeet și Meridian Taxi (detalii aici) în teren, zona Grozăvești.

În primul caz, aplicația a localizat un taxi la 1 km și ceva de mine, am făcut comandă, dar după cele 40 de secunde avute la dispoziți șoferul nu a confimat-o. De menționat că taxiul era localizat undeva pe o străduță lăturalnică în zona 1 Mai, deci mai mult ca sigur era inactiv.

În al doilea caz, aplicația Meridian Taxi nu a identificat niciun taxi într-o rază de 1,5-2 km, deși la 2 minute de mers pe jos am luat un taxi Meridian de la semafor, de sub podul Basarab. Comanda nu a fost nici măcar transferată către dispecerat, de unde se făcea apel către cei din zonă. Taximetristul mi-a confirmat faptul că nu a primit nicio astfel de cerere din zonă de la dispecer. Tot el mi-a spus că s-ar putea ca de la 1 octombrie toți șoferii de taxi Meridian vor avea la dispoziție tablete de pe care vor putea prelua automat comezile făcute prin intermediul aplicației, renunțându-se astfel la una dintre frecvențele folosite de dispecerat (cea folosită special pentru preluarea comenzilor din aplicație).

Pentru cei în nevoie de un taxi să îi ducă acasă mai există încă o aplicație dedicată comenzilor de taxi pe bază de localizare, TaxiQ. Este apărută cu câteva luni înaintea aplicației Taxibeet și pune la dispoziția utilizatorilor aceleași facilități: alegerea șoferului în funcție de ratinguri, preț, fotografie 🙂 etc. Mai multe detalii găsiți pe blogul serviciului de comandă TaxiQ. În plus, șoferii ce vor să folosească aplicația, fie ei independenți sau angajați ai unei firme de taxi, primesc un telefon de la compania ce administrează serviciul de comandă, Cod Unic Programator SRL.

După cum puteți intui, există o aplicație destinată utilizatorilor (Android/iOS) și una destinată șoferilor. Pentru moment, aplicația funcționează doar pentru București.

[via refresh.ro]

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Relansarea pe partea de comerț electronic a Taromului

Next Article

Vorbitori din turism, mobile și blogging de călătorii la secțiunile #webstock12

Related Posts
Total
0
Share