Bitcoin, monedă acceptată în unitățile HoReCa din România

Pentru că tot am amintit de Bitcoin acum două zile, am zis să trec în revistă şi cele două unităţi HoReCa care au implementat plata în moneda virtuală.
În Bucureşti, restaurantul La Conu Iancu acceptă şi plata cu Bitcoin. Consumatorii pot cere acest lucru după ce li se aduce nota de plată. Soluţia de plată pentru comerciant a fost implementată de către Wincoin şi constă într-un portofel electronic modificat astfel încât să permită conversia din RON în Bitcoin. Deși tranzacțiile în Bitcoin nu sunt semnificative, restaurantul s-a bucurat de multă publicitate.
Cine ajunge în Constanța și dorește un masaj de relaxare la Terapii Complementare Constanța, poate plăti contravaloarea serviciului în Bitcoin. Petre Anghel, proprietarul afacerii, a implementat soluția de plată din perspectiva early adopter-ului pasionat de tehnologie.

În materie de cazare, un proprietar din Bușteni își închiriază apartamenul în regim hotelier, acceptând plata cu Bitcoin.
Avantajul Bitcoin-ului e acela de a-l putea folosi ca monedă unică, indiferent de țara de destinație. Bitcoin-ul se poate obține de pe bursele de schimb specializate sau prin mining. Pentru a fi la curent cu afacerile HoReCa care adoptă moneda virtuală urmăriți siturile acceptbitcoin.ro sau coinmap.org.
Foto: AntanaBitcoin, bitcoin coin, physical bitcoin, bitcoin photo via Flickr, Creative Commons Attribution

Total
0
Shares
2 comments
  1. Pingback: Este bitcoin moneda viitorului pentru hoteluri? | evisionturism
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
prejmer, biserica fortificata, brasov

Cetatea țărănească și Biserica Evanghelică din Prejmer

Next Article

Cine va vorbi la Romanian Digital Travel Conference?

Related Posts
Total
0
Share