e-Turism Bref (42) – 1 ianuarie – 2 februarie 2014

Mai jos găsiți știri din turismul online ce au fost publicate în perioada 1 ianuarie – 2 februarie 2014 și care nu au făcut încă subiectul unor articole pe blog. Dacă aveți de făcut completări cu alte subiecte ce au scăpat monitorizării lunare, nu ezitați să lăsați un comentariu.

Bilete de avion online

Cât plătesc românii pentru a sărbători Valentine’s Day în cele mai frumoase capitale europene

Conform vola.ro, numărul românilor care vor sărbătorii Valentine’s Day în capitalele europene va crește cu 20%, pentru că sărbătoarea este în week-end, lucru ce le va permite să opteze pentru un city-break în Viena, Roma, Praga, Paris şi Barcelona, acestea fiind cele mai căutate destinații pe portalul de rezervări bilete de avion.

Conceptul de zboruri combinate ia amploare în România; estimările indică o creştere cu 40% a rezervărilor în 2014

Pe o piață a rezervărilor online de bilete de avion estimată la circa 55 de milioane €, agenţia de turism online Fly Go estimează o creştere cu 40% a numărului de bilete de avion combinate rezervate online, în 2014. Conform unui comunicat de presă Fly Go, zborurile combinate au oferit călătorilor posibilitatea de reduceri de până la 15%. Fly Go s-a relansat de curând, intrând și pe segmentul rezervărilor hoteliere. Ca urmare, consumatorii de pe piața românească au de acum acces la pachete de vacanță de includ bilete de avion şi camere de hotel.

Blogging

#AteliereleParavion – cum s-au implicat studentii de la ASE in proiecte de turism?

Câțiva bloggerii de călătorii care se bucură de notorietate în blogosfera românească au coordonat câteva echipe de studenți din cadrul Facultății de Marketing din A.S.E., care au avut de prezentat o destinație turistică. Totul s-a petrecut în cadrul proiectului #AteliereleParavion, un proiect paravion.ro. Cred că e primul exemplu de adoptare de conținut pe platforma proprie, pe care îl văd la o agenție de turism online.

Situri și aplicații mobile

Pontica Travel lansează un site de cazare în Costinești, optimizat pentru dispozitivele mobile

Cei ce caută cazare în Costinești au acum la îndemână un catalog online cu unități de cazare combatibil cu dispozitivele mobile. Situl se numește cazarecostinesti.me și permite filtre în funcție de tipul de masă inclus, tipuri și categoriile de clasificare ale unităților de cazare, dar și după distanța față de plajă a acestora, lucru pe care nu l-am mai văzut pe alte situri de profil.

TaxiChecker a trecut la varianta 2.0

Tudor Octavian Ana, dezvoltatorul aplicației TaxiChecker, a lansat la începutul lui ianuarie 2014 varianta a doua a TaxiChecker, ce vine cu un desgin nou și posibilitatea de a i se schimba backgroud-ul după cum dorește fiecare utilizator.

MobiloPro, concurs de aplicații mobile

În cadrul concursului de idei și aplicații pentru terminale mobile cu touchscreen, organizat de către Universitatea Politehnică din Bucureşti, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, şi Liga Studenţilor Electronişti, s-au înscris și echipe ce au dezvoltat aplicații ce pot fi utile turiștilor sau în industria turistică cityGuide (echipa DroSter), findME (echipa yTech), Location via SMS (Roșu). Vedeți aici lista completă a aplicațiilor înscrise în concurs.

Tehnologii HoReCa

Wable, masa inteligentă

Wable este un sistem format din mai multe mase inteligente, conectate la o aplicație mobilă ce va permite utilizatorilor să facă rezervări în timp real, să aleagă locul unde aceștia doresc să se așeză, să plătească cu ajutorul telefonului sau să încarce telefonul wireless, direct la contactul cu masa. Câteva din indeile încorporate în această tehnologie le găsiți expuse și dezvoltate în articolul despre LiveTouch. Proiectul Wable a fost propus în cadrul competiției de start-up-uri UPC Smart Nation.

Foto: Andrew Hart, The News from 35,000 Feet via Flickr, Creative Commons Attribution

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Suricescu, branding de produs de la Christian Tour

Next Article
predeal, clabucet

Week-end de iarnă la spa, în Predeal

Related Posts
Total
0
Share