Skip to main content

În prima jumătate a lui 2015, 14% din totalul rezervărilor Tripsta au fost făcut de pe dispozitive mobile

Conform datelor colectate de agenția de turism online Tripsta în perioada 1 ianuarie – 15 iunie 2015, numărul rezervărilor făcute de pe dispozitive mobile de către români a crescut în 2015, pentru călătoriile programate pentru perioada 1 iunie – 31 august 2015, comparativ cu anul trecut, bărbații din România folosind mai mult decât femeile dispozitivele mobile pentru a-și rezerva vacanțele.
La nivel de lună, cea mai mare creștere s-a înregistrat în mai, fiind înregistrate de șapte ori mai multe rezervări de pe dispozitivele mobile comparativ cu aceeași perioadă din 2014. Creșteri importante s-au înregistrat și în aprilie, de trei ori mai multe rezervări mobile comparativ cu luna aprilie 2014, și martie, dublu comparativ cu aceeași lună a anului trecut.
În topul rezervărilor făcute de românii ce au folosit aplicația mobilă Tripsta sau situl mobil se numără Londra, Istanbul și Malaga, anul trecut în top regăsindu-se Atena și Lyon.
Rezervările cu cele mai mari costuri de pe dispozitive mobile s-au făcut către Hamburg și Lisabona, acestea ajungând la aproape 1000 de euro/destinație.
La polul opus, cele mai ieftine zboruri rezervate de pe dispozitivele mobile s-au făcut către destinații ca Istanbul și Londra, la o medie de 53 de euro/destinație.
În perioada de referință, bărbații și-au folosit dispozitivele mobile mai mult decât femeile pentru a rezerva zboruri. Comparativ cu 2014, numărul bărbaților care au folosit dispozitive mobile pentru a rezerva călătorii a crescut cu 310%, în timp ce numărul femeilor a crescut cu 220%.
Rezervările mobile au reprezentat 14% din totalul rezervărilor făcute prin intermediul Tripsta, mobisit și aplicație, în prima jumătate a lui 2015, în creștere de la 5% în 2014. Din totalul de 14%, 2.5% din rezervări au fost făcute de pe dispozitive iOS.
Infografic, Tripsta, mobile trends

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.