Skip to main content

Tripsta: Românii folosesc în principal smartphone-uri iPhone și Samsung pentru a face rezervări și achiziții de bilete de călătorie

tripsta.ro
Conform datelor obțiune din Google Analytics, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014, din totalul vizitelor noi înregistrate pe platforma tripsta.ro, 63% au venit de pe telefoane mobile și 55% de pe tablete. Achizițiile mobile au ajuns să reprezinte 12% din totalul rezervărilor și achizițiilor în prima jumătate a anului 2014 pe tripsta.ro, majoritatea rezervărilor făcându-se în continuare de pe dispozitive desktop. În 2013, acestea au reprezentat 11.20% din totalul rezervărilor de pe situl agenției de turism online.
Apple este brandul mobil cel mai utilizat pentru accesarea Tripsta.ro, 60% din sesiunile noi din semestrul I venind de pe acest tip de dispozitiv. Mai mult, românii posesori de Apple au generat 38% din totalul vizitelor mobile (de pe iPhone sau iPad) pe Tripsta și sunt responsabili pentru 63% din totalul achizițiilor realizate de pe mobil.
iPhone-urile au generat, în prima jumătate a anului 2014, 22% din totalul vizitelor mobile și 39% din tranzacțiile mobile, în timp ce iPad-urile au fost responsabile pentru 16% accesări și 24% achiziții.
Poziția secundă în topul brandurilor mobile care accesează Tripsta este ocupată de produsele Samsung, responsabile pentru 34% din totalul vizitelor pe platforma de turism online și pentru 25% dintre achizițiile făcute prin intermediul dispozitivelor mobile.
Samsung Galaxy S III este cel de-al treilea cel mai utilizat dispozitiv mobil folosit de către români pentru accesarea platformei Tripsta, urmat de Samsung Galaxy S IV și S II. Cele trei device-uri din seria Galaxy S au generat, împreuna, 13% din totalul vizitelor înregistrate de Tripsta de pe dispozitive mobile, precum și 14% din totalul achizițiilor, cu aproape 10% dintre ele fiind realizate de pe device-uri Galaxy S IV .
Clasamentul celor mai utilizate branduri pentru accesarea Tripsta este completat de HTC, Nokia, LG, Google, Sony, SonyEricsson și Asus.
În topul 25 al celor mai folosite device-uri mobile pentru accesarea  Tripsta, 17 poziții sunt ocupate de telefoane mobile și smartphone-uri Samsung și 2 revin brandurilor Apple. Alte device-uri mobile folosite pentru accesarea Tripsta.ro  în prima parte a anului au fost Google Nexus 7, Nokia Lumia 520, și HTC M7 One.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.