Creștere de 10-13% în rezervarea biletelor de avion pentru destinațiile europene, pe perioada verii

kerala, backwaters, houseboat

În plin sezon estival, destinaţiile europene şi city break-urile au înregistrat o creștere de 10-13% faţă de aceeaşi perioadă din 2018, în ceea ce priveşte rezervarea biletelor de avion, arată o analiză internă a Vola.ro.

Cele mai căutate destinații europene

Orașe precum Londra, Roma, Bruxelles, Paris şi Milano se regăsesc și în acest an în topul celor mai căutate orașe pentru city break, după numărul de bilete de avion rezervate.

Prețul mediu pentru un bilete de avion

Dacă în 2018 românii care au călătorit pe perioada verii au plătit aproape 133 euro de persoană pe biletul de avion, în sezonul de vară 2019 preţul mediu a scăzut la 127.62 euro de persoană, sub 158 de euro, estimarea pentru tot anul 2019.

CITEȘTE ȘI: Românii fac economii pentru vacanța de vară

Londra se poziționează pe primul loc în topul oraşelor preferate de români, înregistrând aproape 1 500 de rezervări doar în luna iunie, 2019, fie pentru călătorii tip city break, fie pentru călătoriile românilor din diaspora.

Cu creșteri de peste 20% în numărul biletelor de avion rezervate pentru vara aceasta, Viena şi Dublin au urcat suprinzător de mult în preferinţele românilor.

Cele mai populare destinații din pachetele de vacanță

Deși Turcia (Antalya) şi Grecia (Rhodos, Corfu, Zakynthos) rămân destinaţiile cele mai populare când vine vorba de pachete de vacanță, destinații precum Tenerife, Palma de Mallorca și Costa Brava își fac loc printre preferințele românilor.

Turiştii care preferă city break-urile în perioada verii optează fie pentru bilete doar dus, care să le ofere posibilitatea să aleagă returul dintr-un alt oraş, fie pentru perioade scurte de călătorie de maxim patru zile. Momentan, Vola.ro nu oferă posibilitatea de a face căutări multi-city (plecarea dintr-un oraș și întoarcerea din alt oraș). Peste 70% dintre turiştii care călătoresc vara în city break-uri nu optează pentru bagaj de cală.

CITEȘTE ȘI: Vola.ro Travel Trends: rezervarea călatoriilor va fi influențată tot mai mult de mobil, folosirea cardului și interacțiunea prin canalele de mesagerie electronică

În 2018, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 9.2 milioane de euro în creştere cu 33% faţă de 2017.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Tronsmart Element T6

Boxe portabile de luat în delegații sau în week-end breaks

Next Article

7 tendințe de urmărit în rândul agențiilor de turism online, în următoarele 6 luni

Related Posts
Total
0
Share