Românii fac economii pentru vacanța de vară

kerala, zei, ecoturism, altar

Mai mult de un sfert dintre românii participanți la studiul internațional despre călătorii realizat de momondo.ro anual preferă să-și cheltuiască banii pe călătorii, cei mai mulți vizând destinații mediteraneene pentru petrecerea vacanței de vară.
Echipa momondo a întrebat 26.216 de călători din 26 de țări, inclusiv România (1000 de respondenți), despre obiceiurile lor de călătorie și a analizat căutările făcute pe momondo.ro pentru a afla cum arată cea mai dorită vacanță de vară a românilor:

  • 65% dintre români plănuiesc o vacanță la plajă în 2018
  • 34% preferă să cheltuiască banii pe călătorii
  • 67% pun în mod regulat bani deoparte pentru vacanță
  • 43% dintre români preferă să economisească bani de la cumpărături pe timpul vacanței, dar numai 18% ar renunța la excursii și la vizitarea obiectivelor turistice

Destinațiile însorite din sudul Europei sunt în top

La nivel global, în vara lui 2018, destinațiile cu plaje sunt preferate de către 52% dintre respondenți. La nivel național, 65% dintre români urmează să-și petreacă concediul într-unul dintre orașele însorite din sudul Europei timp de o săptămână. Al doilea tip de vacanță pentru care românii optează sunt drumețiile.
Cele mai căutate trei destinații pentru anul acesta sunt Barcelona, Lisabona și Palma de Mallorca, cu un cost al biletelor de avion de sub 200 de euro. Roma este cea mai ieftină destinație din punct de vedere al costului de zbor (115 euro) și a cincea destinație în topul preferințelor românilor în 2018.
Totodată, patru dintre cele cinci destinații cu cea mai mare creștere de anul acesta sunt cele cu ieșire la Marea Mediterană sau la Oceanul Atlantic. Căutările pentru orașul Ponta Delgada, capitala insulelor Azores, au crescut cu 393% față de anul trecut, urmate de cele pentru Antalya, Turcia. Madeira și Las Palmas de Gran Canaria sunt alte două orașe care trezesc interesul românilor anul acesta. Biletul de avion către acestea costă  261 de euro,  respectiv 242 de euro.

Cluj rămâne principala destinație internă de interes

Planurile de călătorie ale românilor pentru această vară nu exclud teritoriul propriei țări. Deși costurile de zbor au înregistrat o ușoară creștere (de la 78 de euro anul trecut la 85 de euro / persoană în 2018), principala destinație internă către care mai mulți călători români se îndreaptă și vara acesta este Cluj, menținându-și preferința din 2017.
A doua cea mai căutată destinație din România în cel mai cald anotimp din an este București, capitala în care putem uita totuși de zilele toride pentru că pune la dispoziție numeroase colțuri de relaxare, cu delicii pentru toate gusturile și temperaturile care îi calcă pragul. Top 5 destinații interne către care românii sunt interesați să călătorească în această vară este completat de Constanța, Timișoara și Iași.
Dacă anul trecut Londra și Paris se aflau în top 5 cele mai căutate orașe pentru vacanța de vară, alături de destinațiile sudice, în 2018, top 5 s-a schimbat complet, Creta, Grecia și Palma de Mallorca, Spania. Când vine vorba de destinațiile interne, cei mai mulți români zboară către Cluj.
Românii fac economii pentru a se bucura de o săptămână la plajă, în străinătate
Studiul despre călătorii arată faptul că 67% dintre români pun bani deoparte pentru vacanța de vară, comparativ cu 53%, la nivel global. Mai mult, 34% dintre respondenții români au spus că preferă să se abțină de la cumpărături sau de la ieșirile în oraș pentru a economisi bani pentru mult așteptatul concediu.
Pe durata vacanței, 43% dintre români preferă să cheltuiască mai puțin pe cumpărături și numai 18% ar renunța la excursiile sau la vizitarea obiectivelor turistice.

Destinatii internationale populare, respectiv in trend, in cautarile romanilor pentru vara 2018
Top 5 Destinatii populare (internationale) Pretul mediu al zborului Destinatii in trend (+ % de crestere a cautarilor de zbor) Pretul mediu al zborului
1 Barcelona, SP 174 € Ponta Delgada, Azores, PT (+393%) 256 €
2 Lisabona, PT 197 € Antalya, TR (+245%) 242 €
3 Palma de Mallorca, SP 186 € Montreal, CA (+191%) 787 €
4 Creta, GR 195 € Madeira, PT (+173%) 261 €
5 Roma, Italia 115 € Las Palmas/Gran Canaria, SP (+169%) 242 €
Total
0
Shares
5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
OnePlus 5T, OnePlus A5010

Review de călător sau gear porn? OnePlus 5T

Next Article

Zmeu Bucegi s-a dat de 3 ori peste cap și s-a transformat în Hikepack

Related Posts
Total
0
Share