Eurovision-ul a crescut interesul românilor pentru city-break-urile la Lisabona

kerala, ecoturism, plantatii ceai

În perioada desfășurării Eurovision-ului, căutările de zbor ale românilor au crescut cu 15%, conform datelor furnizate de momondo.ro, motor de căutare a ofertelor de călătorie. În acest context, specialiștii momondo.ro ne arată cum arată planurile de călătorie ale românilor în acest context și, mai ales, cum au evoluat costurile de zbor și cazare pentru capitala portugheză în perioada 8-12 mai, perioada cu cele mai multe căutări de zbor spre această destinație.

Costurile de zbor, similare cu cele din 2017

Căutările de zbor cu plecare din București către capitala din Peninsula Iberică au crescut cu 15% anul acesta, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În plus, prețul unui bilet de avion din România către Lisabona a înregistrare o scădere ușoară de – 2% anul acesta față de 2017, ajungând în medie la 158 de euro / persoană.
În perioada mai sus menționată au fost identificate legături de zbor mai bune, la costuri reduse.

CITEȘTE ȘI: Creșteri record în căutările românilor pentru destinații ca Belgia, Franța și Portugalia

Costuri cu 38% mai mari la cazare în perioada 8-12 mai

Nu numai românii sunt atrași de Lisabona la început de mai, trendul fiind identificat în rândul călătorilor din întreaga lume ce au căutat zboruri și, de asemenea, cazare la hotelurile de 3-4 stele. Pentru cea de-a două săptămână din mai momondo a înregistrat cu 92% mai multe căutări de hotel efectuate de călătorii din lumea largă, comparativ cu același moment o lună mai devreme, în aprilie.
Deși pentru români un zbor până la Lisabona este mai ieftin în mai 2018 decât în același moment din an în 2017, costurile de cazare la hotel au crescut semnificativ în săptămâna în care are loc Eurovision-ul. Conform datelor momondo, pentru o noapte la un hotel de 3-4 stele în capitala portugheză, turiștii plătesc în medie cu până la 38% mai mult în perioada 8 – 12 mai 2018 față de luna precedentă, ajungând de la aproximativ 111 euro la 153 de euro / noapte pentru o cameră dublă.

CITEȘTE ȘI: Tendințe de călătorie în 2018: destinații populare și evoluția costurilor de zbor

Prețurile menționate au fost identificate pe site-ul momondo.ro în aprilie 2018 pentru zborurile dus-întors, la clasa Economy, cu plecare din București, pentru călătorii efectuate în perioada 5-12 mai 2018, analizate în comparație cu cele planificate între 6-14 mai 2017, pentru Lisabona. Costurile pentru o noapte la hotel de 3-4 stele în Lisabona au fost identificate pe site-ul momondo la nivel global în aprilie 2018 pentru perioada 8- 12 mai 2018, analizate în comparație cu 10-14 aprilie 2018. Aceste prețuri pot avea parte de modificări ulterioare sau să nu mai fie disponibile.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Wizz Air, Tel Aviv

Sibiu - Tel Aviv cu Wizz Air, din 12 iulie

Next Article
OnePlus 5T, OnePlus A5010

Review de călător sau gear porn? OnePlus 5T

Related Posts
Total
0
Share