Zmeu Bucegi s-a dat de 3 ori peste cap și s-a transformat în Hikepack

În caz că ești iubitor de munte cu iPhone, află că vechea aplicație Zmeu Bucegi a primit un nou facelift și și-a făcut loc în sânul unui startup internațional. Aplicația se găsește acum în App Store sub numele de Hikepack.

Hikepack este o aplicație cu hărți montane și turistice (hiking maps), dedicată în special celor care iubesc drumețiile montane, pe jos sau cu bicicleta. În funcție de nevoile utilizatorului, traduse ca și cereri în aplicație, aplicația extrage automat din datele OpenStreetMap toate rutele și atracțiile pentru activitățile în aer liber și le procesează pentru a arăta utilizatorului o hartă dedicată drumețiilor, permite utilizatorului să filtreze punctele de interes, afișează timpul rămas de până la destinație, în momentul în care utilizatorul alege să urmeze un traseu, profilul de altitudine etc.

Hikepack

De asemenea, utilizatorul Hikepack poate cartografia noi trasee, le poate încărca în OpenStreetMap, iar apoi vor apărea în Hikepack când hărțile sunt actualizate. Pentru a putea planifica un traseu nou, utilizatorul trebuie să cumpere un abonament pe una sau trei luni, sau pe un an.

Pentru moment, hărțile Hikepack acoperă principalele parcuri naționale din România, Statele Unite și Finlanda.

Hărțile topografice și satelit din aplicație sunt create în baza datelor furnizate în mod gratuit de diverse organizații precum NASA, U.S. Geological Survey, sau Departamentul pentru Cadastru al Finlandei. Acestea pot fi folosite inclusiv în modul offline, algoritmi de compresie speciali reducând dimensiunea acestora astfel încât să poată fi descărcate pe un telefon mobil.

Hikepack

Descărcarea hărților este gratuită și se poate face inclusiv de pe site-ul aplicației în format .pdf sau .jpg și pot fi folosite inclusiv pe alte dispozitive mobile ce știu să citească astfel de formate.

Hikepack

Pentru utilizatorii din România sunt disponibile în aplicație hărți pentru următorii munți (35 hărți în total): Bucegi, Piatra Craiului, Iezer-Păpușa, Făgăraș, Ciucaș, Ceahlău, Parâng, Poiana Brașov, Piatra Mare – Baiului, Gilău, Trascău, Retezat, Țarcu, Semenic, Cozia, Leaota, Căpățânii, Bârgău, Bihor – Vlădeasa, Cernei, Cindrel, Țibleș, Igniș – Gutâi, Locvei – Almăjului, Măcin, Rodnei, Hășmaș, Calimani, Gurghiu, Nemira, Harghita, Maramureșului, Suhard, Vâlcan și Brețcu.

Ca și comparație, aplicația Hikepack a intrat în liga aplicațiilor mari de hiking, gen AllTrails si ViewRanger, iar ca și planuri de viitor, echipa din spatele aplicației se pregătește să implementeze noi funcționalități, precum înregistrarea prin GPS a traselului urmat de utilizator). De asemenea, echipa este interesată în obținerea unei finanțări care să-i permită dezvoltarea ulterioară.

Ca alternativă pentru utilizatorii de telefoane mobile cu Android, dar doar pentru munții din România, poți folosi aplicația Munții Noștri sau OpenStreeMap cu track-urile de aici.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
kerala, zei, ecoturism, altar

Românii fac economii pentru vacanța de vară

Next Article

În ultimii 5 ani, bugetul românilor pentru vacanțe a crescut cu 30%

Related Posts
Total
0
Share