Boxe portabile de luat în delegații sau în week-end breaks

Tronsmart Element T6

Trebuie să recunoști că, nu de puține ori, simți nevoia ca, în momentele de relaxare, să auzi ceva muzică pe fundal, cu toate că de cele mai multe ori natura s-ar putea să-ți ofere spectacolul de care ai nevoie. Pentru momentele în care spectacolul naturii nu este așa de atractiv ai la dispoziție o gamă variată de boxe portabile cu conexiune prin Bluetooth, mai ieftine sau mai scumpe, în funcție de buget.

Înainte de a trece la cele 2 recomandări, am rugămintea să respecți natura și pe cei din jurul tău când faci audiții de pe astfel de dispozitive, în vacanță fiind. Marketingul care se face pentru astfel de boxe portabile e pe alocuri stupid, încurajând utilizatorii să asculte muzică la liber, în timp ce fac drumeții sau când merg pe bicicleta.

Revenind, am 2 recomandări pentru tine în materie de boxe portabile, din cele 2 categorii de buget: un Harman/Kardon Esquire 2 și un Tronsmart Element T6.

CITEȘTE ȘI: Cât de mult contează pentru tine accesoriile audio când călătorești?

Pe lângă faptul că fac parte din categorii de buget diferite, cele două boxe portabile se adresează ;i unui public diferit: Harman/Kardonul utilizatorului audiofil pe drumuri, dar mereu conectat cu potențialii parteneri de afaceri sau echipele de suport și abia apoi în nevoie de puțin entertainment, iar Tronsmartul aventurierului îndrăgostit de outdoor în orice formă de activitate, de la picnic la drumeții.

Harman/Kardon Esquire 2

E genul de boxă portabilă ce se potrivește celor ce călătoresc în interes de serviciu, dar care își satisfac și curiozitățile personale, călătorilor din categoria bleisure.

Harman / Kardon Esquire 2

Pe lângă faptul că este produsă de o firmă cu renume în domeniul audio, motiv pentru care e posibil să fie preferată de audiofili, boxa portabilă a fost gândită pentru a fi folosită și pentru conferințe, fiind gândită ca o consolă/sound station cu 4 microfoane integrate, astfel încât să capteze sunetul la 360 de grade.

Harman / Kardon Esquire 2

În materie de design, boxa portabilă Harman/Kardon Esquire 2 este dreptunghiulară cu colțurile rotunjite și marginile conturate de o ramă din aluminiu. Monitorul este un pic bombat, căci ascunde 4 difuzoare mai mici și un difuzor mai mare pentru bass. Spatele, la fel de bombat ca fața, este prevăzut cu un picior de susținere.

Pe marginea de sus se regăsesc butoanele de power, pairing, comutare în modul convorbire telefonică și mute, precum și butoanele de volum, iar pe lateral ledurile ce indică autonomia bateriei și porturile de conectivitate (micro USB, jack și USB-A – boxa poate fi folosită și ca o baterie externă, bateria având o capacitate de 3200 mAH). Porturile sunt expuse. Butoanele de volum ale boxei controlează fix ce controlează și butoanele de volum ale telefonului.

Harman / Kardon Esquire 2
Harman / Kardon Esquire 2
Harman / Kardon Esquire 2

Îmi place cum redă piesele cu bass moderat (Wamdue Project – King of my castle) și cele cu accent pe voce (Phil Collins – In the air tonight, The House of the Rising Sun – The withe buffalo), toate instrumentele se aud clar (The Doors – Riders on the storm). Până și genul metal sună bine pe boxa asta (E-an-na – Sârbă Ciobănească).

Ce nu-mi place la ea e că, oricât de bine ar reda muzica, rămâne sentimentul de sunet captiv, senzația aceea de sunet în cutie.

Harman/Kardon Esquire 2 are o putere de 3W, ce generează un nivel de zgomot de 80 dB (ca și comparație – zgomot de fabrică, un restaurant gălăgios, metrou în mișcare). Ca dimensiuni e comparabilă cu o tabletă de 7″.

Boxa este EOL (gen, model apărut prin 2015), dar eu zic că încă își găsește locul într-o cameră de hotel, unde vrei să auzi ceva muzică bună pe fundal.

Cumpără Harman/Kardon Esquire 2

Tronsmart Element T6

De la boxa cu design elegant de interior săr la boxa cu design pretabil pentru outdoor, cu postament cauciucat. Tronsmart T6 este o boxă portabilă de formă cilindrică, înaltă, comparabilă cu o cutie de bere de 500 ml în dimensiuni.

Tronsmart Element T6
Tronsmart Element T6

Vine la pachet cu un cablu audio cu mufe jack de 3.5 MM și un cablu de alimentare USB-A – microUSB. Porturile se regăsesc pe o bandă laterală plastifiată. Acestea sunt protejate de un mesh de cauciuc.

Tronsmart Element T6

E genul de boxă pe care o folosești pe lângă grătar, la picnic sau când mergi în camping.

Tronsmart Element T6

Deși e gândită să fie folosită în poziție în picioare, difuzorul de bass vine cu un minus în această privință, făcând ca sunetul redat la 360 de grade să dea, la fel ca în cazul Harman/Kardon Esquire 2, senzația de sunet captiv. Nu are nicio agățătoare pentru șnur pentru a putea fi suspendată. Deși este o boxă portabilă outdoor, nu este waterproof.

Suspendată redă decent piese cu bass între moderat și intens, precum Argatu’ – I got it sau Pacha Man – Imoral. Îmi place cum redă piesa celor de la Coma – Un semn, care pe lângă mesajul puternic, vine și cu voce ce iese în evidență și cu bas și cu chitară ș.a.m.d. Dacă mai ai și tobe sparte pe piesă (Metallica – St. Anger), nu-i de bine, difuzorul de bass nu prea mai filtrează sunetul și se sesizează gâjâieli cu tot cu tehnologia DSP (Digital Signal Processing).

Tronsmart Element T6

Sunetul se reglează din capac și este independent de controlul pe care îl poți face pe dispozitivul de pe care redai.

Spre deosebire de Harman / Kardon Esquire 2, Tronsmart T6 îți permite să navighezi prin playlist-urile pe care le redai și să pui pauză audițiilor.

Boxa are o putere de 25W și o autonomie de 15 ore la un volum setat la 60%.

Următorul produs al seriei este Tronsmart T6 Plus, o boxă portabilă cu mai multe funcții și waterproof.

Cumpără Tronsmart Element T6

Tu ce boxă portabilă folosești în călătoriile tale?

CITEȘTE ȘI: Gadgeturi de călătorie de la Tronsmart

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

87% dintre călătorii români preferă să-și organizeze vacanța pe cont propriu și doar 13% apelează la agențiile de turism

Next Article
kerala, backwaters, houseboat

Creștere de 10-13% în rezervarea biletelor de avion pentru destinațiile europene, pe perioada verii

Related Posts