Claim Compass a intrat în România

La finalul anului trecut, Claim Compass, un startup din Bulgaria ce activează în zona despăgubirii clienților companiilor aeriene cu zboruri întârziate sau anulate, s-a lansat și pe piața din România.
Startup-ul bulgăresc cu sediul în Mountain View, California oferă asistență legală pentru pasagerii liniilor aeriene care au nevoie de despăgubiri după ce zborul a fost anulat sau a avut întârzieri. Bazele start-up-ului Claim Compass au fost puse de către Tatiana Mitkova, Velizar Shulev și Alexander Sumin. În afară de România, start-up mai este prezent și pe piețele din Bulgaria, Turcia, Rusia, Franța, Portugalia și Grecia.
Conform regulamentului UE 261/2004, dacă zborul a întârziat mai mult de trei ore sau a fost anulat, clienții sunt îndreptățiți să primească despăgubiri.
Zboruile anulate din cauze de forță majoră, cum ar fi grevele sau condițiile meteo nu fac subiectul unor astfel de despăgubiri.
Clienții companiilor aerience ce nu doresc să se complice în proceduri pot apela la Claim Compass, start-up-ul oferind asistență juridică de specialitate. Funcționând ca un intermediar, asistența juridică oferită clienților face subiectul unui comision de 25%, inclusiv TVA, din suma recuperată de la companiile ariene.
Serviciul funcționează pentru zborurile din spațiul Uniunii Europene, atât pentru zboruri interne, cât și pentru cele low-cost. În medie, despăgubirea se poate obține într-un interval între 4 și 14 săptămâni, în funcție de linia aeriană.
De la lansarea sa pe piața din România, în septembrie 2016, Claim Compass a fost accesat deja de mii de clienți, 1.000 numai în ultima lună de activitate, conform celor declarate de Silvia David, country manager al Claim Compass în România, pentru start-up.ro.
Pentru prima jumătate a lui 2017, reprezentații Claim Compass și-au propus un target de 20.000 de cereri de despăgubire pe toate piețele unde este prezent. ntru 2017, obiectivul Claim Compass este să-și crească numărul de clienți în România, pe măsură ce oamenii învață că pot apela la acest serviciu.
Pentru a se putea extinde și pe alte piețe, Claim Compass a primească o investiție de la acceleratorul 500 Startups.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

EXIMTUR a devenit partener al UNIGLOBE, rețea globală de travel management

Next Article

47% dintre pasagerii români ai grupului AIR FRANCE KLM călătoresc spre destinații intercontinentale

Related Posts
Total
0
Share