Aplicații de turism selectate în prima rundă a hackathonului TravelHack 

Travel & Tourism Hackathon, TravelHack, primul hackathon dedicat aplicațiilor specifice domeniului travel din România, s-a desfășurat în perioada 20-22 octombrie, cu sprijinul Amadeus Romania. La hackathon au participat mai multe echipe formate atât din dezvoltatori cu experiență, cât și din studenți.
În competiție s-au înscris 7 echipe de dezvoltatorii, toate încheind competiția, în condițiile în care, în astfel de competiții, rata de abandon este foarte mare, după cum a declarat Laurent Queige, General Secretary – Welcome City Lab. Fiecare echipă a trebuit să construiască un MVP (minimum viable product) cu aplicabilitate în turism și călătorii, având ca bază tehnologii mobile, Internet of Things sau blockchain.
Echipele participante au fost consiliate de mentori ca Laurent Queige (Welcome City Labs), Cosmin Ochisor, investment manager la Hubraum (accelerarorul de startup-uri al Deutsche Telekom), Jamil Benabdallah, consultant în turism cu peste 10 experiență și Robert Komartin, director al Amadeus IT Group.

Câștigătorii ediției 2017

Competiția a fost câștigată de echipa ce a dezvoltat o aplicație orientată către promovarea atracțiilor turistice prin selfie-uri.

CITEȘTE ȘI: Turiștii români fac smoasting cu selfie-uri și food porn

Alte două echipe ce s-au remarcat în competiție au folosit API-urile Amadeus pentru a realiza un proiect de aplicație pentru gestiunea călătoriilor echipelor sportive, respectiv o aplicație ce a pus în valoare facilitățile de căutare pentru hoteluri.

Ne bucurăm că sunt organizate astăzi tot mai multe hackathoane în România. De asemenea, este bine că există un nivel tot mai ridicat de specializare a acestora. Amadeus intenționează să continue să sprijine proiectele de aceste gen din domeniul de călătorii și turism.

Regional Manager, Romania & Hungary; General Manager, Amadeus Romania

A doua rundă a hackathon-ului TravelHack, Travel & Tourism Hackathon, va avea loc în Paris, pe 24 noiembrie, și va fi găzduită de Welcome City Labs.

CITEȘTE ȘI: Hotelurile independente din România și prezența în mediul mobile

Piața soluțiilor de Digital Travel

Amadeus estimează piața de soluții de Digital Travel la 600 miliarde de USD anual, având o creștere anuală de doi digiți, cu mențiunea că domeniul Digital Travel este strâns legat de sectoarele strategice ale economiei globale, precum transporturi, servicii financiare, asigurări, horeca, dar și alte industrii.
Pentru a susține dezvoltatorii independenți interesați să creeze aplicații în domeniul turism și călătorii, Amadeus for Startups oferă soluții pentru incubarea și accelerarea afacerilor.

Soluții pentru startupuri

Dezvoltatorii de astfel de aplicații au acces la o arhitectură pentru sistemele informatice din portofoliu, având la dispoziție o colecție de API-uri (Application Programming Interface), între care se pot menţiona: Amadeus Web Services, Amadeus Mobile Web Services, Amadeus ePower Web Services, Amadeus TravelTainment XML etc. Pentru a familiariza comunitatea de dezvoltatori cu multitudinea de API-uri disponibile, Amadeus a creat Travel Innovation Sandbox, o platformă dezvoltată pe baza feedbackului a sute de dezvoltatori din întreaga lume.
Orice dezvoltator se poate înregistra și obține acces instantaneu la informații din Global Distribution System (GDS). Travel Innovation Sandbox asigură o modalitate facilă comunităţilor de dezvoltatori de a se familariza cu sursele de conţinut pentru aplicațiile dedicate industriei de călătorii, aplicații care pot exploata volumul uriaș de date oferit de Amadeus.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Studiu Mercury Research: cele mai de încredere agenții de turism online

Next Article

Datele despre piața de turism din România sunt supoziții

Related Posts
Total
0
Share