Fly-Go.ro introduce plata vacanțelor în rate

O nouă metodă de plată este disponibilă de la începutul lunii iunie și poate fi accesată direct din site-ul Fly-Go.ro. Este vorba de un produs de finanțare 100% digital disponibil în România pentru achiziția de produse și servicii turistice prin intermediul TBI Credit, parte a TBI Bank.
Plata prin credit online are la bază un flux de finanțare online care permite identificarea clienților printr-un scurt apel video și semnarea electronică a documentelor. Procesul durează aproximativ 10 minute și este disponibil 24/7. Soluția de finanțare poate fi accesată inclusiv de către clienții noi, neimplicând existența unei relații anterioare cu o bancă.
Stefano Iervolino, fondator și CEO Fly Go, estimează că 10% dintre clienții care vor cumpăra vara aceasta vacanțe sau alte produse turistice de pe Fly-Go.ro le vor achit folosind plata în rate, concluzionând, în baza feedback-ului primit, că turiștii vor opta pentru o a doua vacanță de vară.
Dintr-un studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică, în 2016, a reieșit faptul că 69,2% dintre români nu şi-au permis plata unei săptămâni de vacanţă, problemă ce poate fi rezolvată prin contractarea unui credit de consum.
Plata prin credit online se face în 12 rate, fără dobândă pentru rezervările făcute până la finalul lunii iulie. Clienții ce vor opta pentru acest tip de plată vor avea o perioadă de grație de 30 de zile cu zero costuri la achitarea integrală în acest interval, precum și de gratuitate la taxa de serviciu a agenției de turism online Fly Go.

CITEȘTE ȘI: Plăți pentru servicii turistice fără comisioane de procesare a cardurilor

În prezent, bugetul alocat de români pentru un sejur de vară, de familie, este cuprins între 900 și 1.200 de euro. În același timp, costul mediu al unui city break este de 200 euro de persoană. Potrivit unei analize Fly Go, cele mai accesate destinații pentru vacanțele de vară sunt, în continuare, Grecia, Turcia și Spania. Însă turiștii români încep să opteze tot mai mult pentru destinații noi, în țări și regiuni precum Croația, Corsica, Malta, Sardinia și Sicilia, atât pentru sejururi de 7-10 zile, cât și pentru city break-uri.
Conform informațiilor făcute publice de agențiile de turism din piață care oferă vacanțe în rate, românii cumpără cel mai des pachete care costa între 300 și puțin peste 1.000 de euro, pentru sejururi sau călătorii în Europa, în special in Grecia, Turcia, Bulgaria sau Spania, destinații care se regăsesc și în portofoliul Fly Go, și pe care preferă să le achite în general în 6 luni.
30% – 40% dintre clienții agențiilor de turism cumpără vacanțe în rate. Turiștii ce aleg să plătească în rate se încadrează în categoria de vârstă 30-45 ani, din mediul urban, fiind de obicei familii cu copii.
În luna mai, agenția de turism online Fly Go a încheiat un parteneriat cu Revolut pentru a facilita plata serviciilor turistice.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Românii caută hoteluri la prețuri accesibile cu mic dejun și Wi-Fi incluse

Next Article
Aipker Q8

Review de călător: brățară fitness Aipker Q8

Related Posts
Total
0
Share