Bugetul minim al unei mini-vacanţe în ţară, 500 lei de persoană

În perioada martie – aprilie 2019, aproximativ 77% dintre respondenţi unui sondaj realizat de platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro şi-au planificat o mini-vacanță de week-end în ţară, iar bugetul minim, de persoană, este de 500 lei pentru cazare, transport şi mese.
Printre cele mai căutate destinaţiile pe HotelGuru.ro se numără Maramureş (38,1%), Valea Prahovei (27,8%), dar şi Transilvania (26,3%), urmate îndeaproape de Bucovina, Sighişoara, Valea Oltului, dar şi Delta Dunării.
Indiferent că aleg să se cazeze la hoteluri sau pensiuni, românii caută locuri de cazare cu restaurant propriu şi posibilităţi de relaxare precum piscină interioară, spa, saună, masaj, aflate chiar în incinta hotelului sau a pensiunii.
Peste 70% dintre turişti aleg să petreacă între 1 şi 3 zile în vacanţă, urmat de o şedere mai lungă de 4-6 zile (9,5%).

CITEȘTE ȘI: 47% dintre români au călătorit pe perioade mai lungi de o lună

Întrebaţi cât sunt dispuşi să cheltuiască pe o mini-vacanţă în România, 59% dintre turişti au răspuns că suma minimă se încadrează între 500 şi 1000 de lei de persoană. Pentru 22,2% dintre români costul unei vacanţe este sub 500 de lei de persoană, iar pentru 16,5% dintre aceştia costul este între 1100 şi 1500 de lei. Doar 3,5% dintre turişti susţin că vor cheltui peste 1600 de lei de persoană.

CITEȘTE ȘI: În ultimii 5 ani, bugetul românilor pentru vacanțe a crescut cu 30%

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2209 de respondenţi din toată România, care au participat online la completarea chestionarului.
HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1700 de unitati de cazare româneşti din totalul celor peste 51.000 de unităţi de cazare din întreaga Europa, afişate pe site.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Mai mult de jumătate dintre turiști folosesc o aplicație pentru smartphone când rezervă un zbor

Next Article

Aproximativ 20% din pensiunile din România folosesc un software de gestiune

Related Posts
Total
0
Share