Skip to main content

Planificator de rută de la RATB

Pentru că ratbnav.ro nu merge de ceva timp, am căutat pe site-ul RATB o modalitate de orientare şi, deşi mă aşteptam doar la o hartă, am găsit  chiar un planificator de rută.

Prin indicarea punctului de plecare şi al destinaţiei, se pot stabili trasee folosind mijloacele de transport public (tramvaie, autobuze, troleibuze, linii express). Pentru stabilirea punctului de plecare/destinaţiei trebuie să cunoaşteţi strada şi numele staţiei de la care doriţi să plecaţi/să ajungeţi, ceea ce, pentru cei ce nu cunosc foarte bine Bucureştiul, este un neajuns.

Accesând secţiunea Ghidul traseelor, de pe prima pagină sau din meniul din footer,  se pot găsi şi rutele detaliate ale mijloacelor de transport în comun, pe categorii, ce ţin de RATB, rute ce se regăsesc suprapuse pe harta RATB.

Spre deosebire de ratbnav.ro, căutarea rutelor, staţiilor etc. este mult mai greoaie, necesitând câteva click-uri în plus prin meniul site-ului.

Petruș Lungu

În ultimii ani m-am plimbat ceva prin țară și prin afară, iar mai nou am înclinații spre cicloturism. De asemenea, practic la nivel de amator snowbording-ul și kiting-ul și încă mai fac față unor ture moderate de trekking. :)

3 thoughts to “Planificator de rută de la RATB”

  1. Pingback: Planificator de rută pentru mijloacele de transport în comun din mediul urban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.