Operatorii de transport persoane implementează sisteme de plată online a biletelor

În ultima lună, doi operatori de transport persoane au dat în folosire, respectiv au anunţat darea în folosire a sistemelor de plăţi online cu cardul pentru bilete/abonamente de călătorie.

RATB a implementat o aplicaţie care permite călătorilor reîncărcarea cardurilor active direct din faţa calculatorului.

Concret, posesorii cardurilor Activ – care permit calatoria cu metroul si cu mijloacele de transport de suprafata – isi pot transfera banii pe card de acasa, folosind aplicatia RATB online dezvoltata in acest sens (https://online.stbsa.ro/).

Sursa: no-cash.ro, Cardul de transport emis de RATB poate fi reincarcat online

Din păcate, pentru varianta cardurilor active METROREX + RATB, încărcarea trebuie făcută în parte pentru fiecare tip de abonament. Pentru toate tipurile de carduri active acceptate în aplicaţie, reîncărcarea se face în 48 de ore de la efectuarea plăţii de pe card.

La câteva săptămâni după ce RATB a implementat sistemul online de reîncărcare a cardurilor active direct de pe card, CFR Călători a promovat, în timpul Târgului de Turism al României, noul sistem de vânzare online a biletelor de călătorie.

Biletele vor putea fi cumpărate prin accesarea secţiunii specializate de pe site-ul CFR Călători, alegerea ofertei dorite (rută, dată, tren, locuri etc.) şi plata prin card a contravalorii biletelor. Persoanele juridice autorizate pot folosi aceeaşi procedură în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu CFR Călători.

Sursa: capital.ro, Bilete online la CFR. Sistemul a fost promovat timid la Târgul de Turism

Noul serviciu de vânzare a biletelor va fi lansat la sfârşitul lunii octombrie odată cu lansarea noul site CFR Călători. Acest serviciu îl completează pe cel de rezervări online pus la dispoziţia publicului în martie 2009. Aţi mai auzit ceva de dispozitivele mobile (automatele de bilete) de emitere electronică a biletelor?

Photobucket Photobucket

Automate de bilete în gările Mainz şi Budenheim, Germania

Update: începând de ieri, 30 octombrie, sistemul de vânzare online a biletelor este activ şi poate fi accesat aici. Vezi termenii şi condiţiile de utilizare.

Total
0
Shares
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Delta Văcărești

Comerţul electronic din .ro văzut prin Gala Premiilor în eCommerce

Next Article

Metode de fidelizare în turismul electronic

Related Posts
Total
0
Share