Tururi virtuale prin muzeele bucureştene (II)

După ce, cu mult timp în urmă, v-am prezentat câteva tururi virtuale prin Muzeul Antipa, Muzeul Municipiului București și Muzeul Cotroceni, azi e timpul să facem o actualizare o listei cu turul virtual al Muzeului Țăranului Român.

Muzeul Țăranului Român, MȚR, este mai mult decât un spațiu de vernisaje și evenimente culturale sau concerte ce se vor aproape de tradiții și obiceiuri românești (și nu numai). În afară de sala și terasa din spatele, muzeului mai există și muzeul în sine. Personal, i-am călcat pragul o singură dată, liceean fiind sau poate chiar elev de școală generală. Cei ce n-au făcut-o încă, o pot face inițial într-un tur virtual, ca după aceea să meargă să vadă cu ochii lor exponatele ce încearcă să îi aducă la origini.

Conform știrii publicate pe site-ul antena3.ro, turul virtual, posibil datorită celor peste 200 de imagini panoramice, este susținut de un ghid audio în limbile română și engleză (în funcție de ce versiune e accesată inițial, serviciu de care se fac responsabili cei de la ABT&Co) și prezintă încăperile muzeului, de pe 3 nivele (parter, etaj și ateliere), prin cel puțin 6 imagini panoramice, ramarcându-se în acest sens de restul muzeelor ce au dezvoltate astfel de tururi ce permit vizualizări prin intermediul a doar două panorame. Dacă e să mă întrebați pe mine, depășește cu brio calitatea și complexitatea turului virtual al Muzeului Antipa.

Harta turului virtual, plasată în colțul din dreapta sus, vă arată în permanență unde vă aflați și vă permite mutarea dintr-o încăpere în alta sau de pe un etaj pe altul.

Turul virtual, de care se face responsabilă agenția de branding și advertising, Youngminds, a fost lansat în septembrie 2010 cu ocazia zilelor muzeului și, în fiecare zi, înregistrează un număr de vizitatori egal cu cel al blogului de față, aproximativ 100 :), conform știrii publicate pe site-ul romanialibera.ro.

Când mă grăbeam să vin cu o sugestie, ce după mine revoluționa tururile virtuale, știrea de pe site-ul descopera.ro m-a trimis liniștit în bancă: turul virtual pune la dispoziția publicului și materiale vizuale. Eu sper că materiale video, că la ele mă refeream, și nu poze. Dar merge și asta. Cine descoperă secțiunile din tur unde se pot viziona filmulețe sau alte Easter Eggs, primește o bere de la mine.

Părerile voastre sunt așteptate, ca de fiecare dată, în comentarii. Până una, alta, vă invit să parcurgeți turul virtual:

Tur Virtual al Muzeului Țăranului Român [RO | EN] | via LinkedIn Group Promovarea României

P.S. În știrea publicată pe site-ul antena3.ro este menționat faptul că “Muzeul Ţăranului Român şi Muzeul Antipa au fost incluse în Google Art Project“. Așa să fie oare sau chiar îmi scapă mie ceva?

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Hotel Tourism & Leisure Investment Forum 2011

Next Article

Info-chioşc la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"

Related Posts
Total
1
Share