Aeronautic Show

Ce aş putea eu să vă zic despre avioane e că, copil fiind, îmi doream să mă fac aviator. Bunicul meu chiar mi-a făcut un avion dintr-un buştean şi mi la suit undeva la înălţime, pe o grămadă de buturugi. Chiar avea aripi, elice, manşe, tren de aterizare şi toate cele. Cum poza e mult prea personală, nu o pot posta aici. Cu părere de rău, dar opţiunea de a mă face aviator s-a schimbat cu timpul, iar atracţia aceea faţă de aparatele cu aripi nu s-a materializat nici măcar în hobby ca şi colecţionar de machete. Totuşi, nimic nu mă opreşte să mă holbez alături de mulţime la aparatele de zbor din cadrul expoziţiilor sau demonstaţiilor aviatice, cu aceeaşi admiraţie ca atunci când eram copil.

Am retrăit acele clipe în cadrul evenimentului organizat cu ocazia Zilelor Bucureştiului din septembrie 2010, când la inițiativa Agenției de Parașutism în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, SMURD şi brigada specială “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei, a a avut loc evenimentul Aeronautic Show 2010.

Cum nu am putu rezista tentaţiei, am mers şi eu pe digul Lacului Ciurel (sau Morii) pentru a asista la spectacolul mixt de acrobaţii aeriene cu avioane uşoare şi elicoptere şi navigare cu ambarcaţiuni uşoare, bărci cu motor şi jetsky-uri şi salturi cu paraşuta.

Dacă mă întrebaţi pe mine, cele mai interesante momente au fost cele dedicate avioanelor uşoare (Yak-uri şi Zlin-uri). Piloţi ai Aeroclubulului României şi cei ai Iacărilor Acrobaţi (Dan Ştefănescu şi Ioan Postolache) au încântat mulţimea ce popula digul lacului (pe porţiunea dintre baraj şi insulă, pe partea dinspre Crângaşi) cu zboruri în tandem, zboruri încrucişate şi alte manevre care au obţinut strigăte de admiraţie.

Cei ce doresc să revadă spectacolul mixt, sunt aşteptaţi mâine, 7 mai 2011, la cea de-a doua ediţie a Aeronautic Show, ediţia 2011, ce se va desfăşura pe şi deasupra Lacului Ciurel (sau Morii) din cartierul Crângaşi al capitalei. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul evenimentului, aeronauticshow.ro, iar ca să vă faceţi o idee despre ceea ce puteţi vedea, urmăriţi clipurile de mai jos.

Cei ce doresc să fie la curent cu ultimele ştiri din domeniul aviatic pot urmări, printre multe alte surse, şi cele 3 bloguri despre avioane sugerate de mine acum câteva săptămâni.

~ ~ ~

Informaţii Utile

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Lacul Ciurel (Morii)
Cartierul Crângaşi

Mijloace de transport:

  • tramvaiul 41 pentru cei ce vin dinspre Ghencea sau Piaţa Presei Libere (vezi staţiile pe ratbnav.ro)
  • autobuzul 178 pentru cei ce vin dinspre Militari sau Basarab (vezi staţiile pe ratbnav.ro)
  • autobuzele 163 şi 162 pentru cei ce vin dinspre Giuleşti Sârbi (vezi staţiile pe ratbnav.ro)
  • metroul pentru cei ce vin din centrul capitalei (vezi harta Metrorex)

În cazul în care vremea nu va fi favorabilă, puteţi contacta organizatorii pentru a fi siguri dacă evenimentul se ţine sau nu la adresa de email office@skydivingagency.com.

Total
0
Shares
2 comments
  1. As dori sa av spun , dupa cum vedeti si pe site-ul evenimentului , AeroNautic Show a fost realizat la Initiativa Agentiei de Parasutism in parteneriat cu cei mentionati mai sus: Primăria Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu SMURD şi brigada specială “Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Room 77 versus panoramarea la 180°

Next Article

Cetăţi dobrogene: Histria

Related Posts
Total
0
Share