Parcare prin SMS

În 2007, Timsoft PICONET S.R.L. deschidea ușile către noi direcții de dezvoltare a tehnologiei mobile în România: sistemul de plată a parcării pin SMS, TPark, sistem ce include mai nou și de o aplicație mobilă, SMS Parking Romania.

În 2010, aceeași firmă din Timișoara lansa împreună cu Voxline serviciul de mobile marketing, ClientFidel, serviciu ce permite inclusiv obținerea de informații prin interogarea unei baze de date prin trimiterea de SMS-uri.

În 2011, Astinvest, o firmă din Baia Mare, dezvoltă o altă soluție de plată prin SMS a parcărilor din România, SMSParking. Soluția, livrată în regim de Software as a Service pe internet, permite operatorului parcării să monitorizeze tranzacțiile efectuate prin SMS (șoferii trimit către un număr scurt numărul de înmatriculare al mașinii). La fel ca și HotelPeeps, soluția, dezvoltată pe platforma Windows Azure, a fost înscrisă la Școala de Cloud, unde s-a numărat printre proiectele ce au intrat în finala competiției. Conform ITC Media, în funcție de durata parcării, prețul unui SMS poate varia între 0.30 Euro și 3 Euro în oricare dintre cele 3 rețele mobile active în România: Vodafone, Orange, Cosmote. Nu se specifică totuși cum se comunică timpul de staționare.

Conform unui articol din Foaia Transilvană, municipalitate clujeană pare-se a fi în negocieri cu cele două firme amintite mai sus pentru a introduce sistemul de parcare prin SMS și în Cluj, acesta fiind al treilea oraș din țară unde se implementează un astfel de sistem după Timișoara și Oradea.

Să fie acest soluții de plată prin SMS sfârșitul parcagiilor voluntari de prin centrul Bucureștiului sau al altor orașe? Mă îndoiesc!

Total
0
Shares
3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Booking pe Facebook

Next Article

Secţiuni speciale de travel pe realitatea.net si money.ro

Related Posts
Total
0
Share