De unde cumpărăm online asigurări de călătorie

Cu vreun an în urmă, găsisem ştirea ce anunţa faptul că RAI Assurance, acum Generali Asigurări, lansase un site de pe care se puteau cumpăra asigurări de călătorie, ştire pe care, la momentul respectiv, nu am vrut să o comentez din varii motive, deşi făcea parte din aria mea de interes. Mi-am readus aminte de ştire acum câteva săptămâni, când, pe blogul viaromania.eu, am citit comunicatul de presă prin care agenţia de turism online anunţa disponibilitatea serviciului online pentru procurarea asigurărilor de călătorie.

De asemenea, revizuind articolele publicate pe blog, am regăsit în articolul dedicat câştigătorilor Galei Premiilor e-Commerce 2010, la categoria turism-servicii, alţi doi jucători pe piaţa online a asigurărilor de călătorie.

Toate cele de mai sus m-au determinat să scriu acest articol în ideea că împreună vom reuşi să descoperim cele mai importante societăți de asigurări cu existență online sau care operează prin diferite agenții de turism online, ce pun la dispoziţia celor interesaţi şi asigurări de călătorie, inclusiv asigurări medicale de călătorie. Înainte de a trece la sondajul propriu-zis, aş dori să vă atrag atenţia asupra unui articol de pe blogul explorio.ro, ce tratează pe larg mai toate aspectele legate de asigurările de călătorie. Ca o mică completare din partea mea, o parte din cazurile acoperite de asigurarea de călătorie sunt acoperite şi de Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate. Mai multe detalii despre acesta găsiţi pe site-ul dedicat, www.ceass.ro.

Aşadar, vă invit să votaţi agenţia de asigurări online de unde v-aţi procurat asigurarea de călătorie, dilema fiind aceeaşi ca şi în cazul sondajului despre site-urile de pe care se pot cumpăra bilete de avion: direct de pe site-urile agenţiilor de asigurări sau de pe site-urile revânzătorilor.

Lista rămâne deschisă. Vă puteţi exprima opţiunile în comentarii, precum şi situaţii neprevăzute prin care aţi trecut cu asigurările obţinute online.

Înainte de a comenta la acet post, vă rog să citiţi secţiunea Netichetă. De asemenea, orice comentariu anonim sau de pe acelaşi IP nu va fi aprobat.

Total
0
Shares
17 comments
 1. Cand am plecat in ultima călătorie am facut o asigurare online la Astra (insa nu pt mine, pt colegul de expeditie). Eu insa am un card MasterCard de La Raiffeisen care-mi oferă posibilitatea de a avea asigurare de călătorie pt 50 lei pe an. Condiție este sa fac o cumparatura cu cardul in interesul calatoriei, înainte de începerea ei. De regula îmi cumpar bilete de tren sau fac rezervare la hostel.

  1. Care va să zică ai un card cu servicii conexe şi bag de seamă că tot trebuie să umbli cu o hârtie după tine, nu? 🙂

   Cumpărăturile în interesul călătoriei sunt monitorizate electronic sau trebuie să le declari personal?

 2. Asigurare de calatorie mi-am facut (evident 🙂 ) de la viaRomania.eu
  Asigurarea obligatorie a locuintei am facut-o tot online la Astra.

 3. Atentie intotdeauna la suma maxima asigurata! Diferenta de pret de la o asigurare la alta e data in primul rand de suma asta. Majoritatea firmelor care au un produs foarte ieftin, acopera maxim 10.000 euro. Depinde de fiecare cum crede ca ar avea (Doamne fereste) nevoie!
  Asigurarile pe care viaRomania.eu le vinde acopera 50.000 euro suma maxima asigurata!

 4. @Iulian Sirbu, şi cum procedezi atunci când, Doamne, fereşte!, ai nevoie să faci dovada că eşti asigurat?

  Se anunţă banca, care, la rândul ei, comunică lucrul ăsta clinicii care ia în primire tratarea pacientului?

 5. Eu asigurarile de calatorie mi le cumpar de la allianzdirect.ro 🙂

  Notă: mie îmi place să vorbesc cu oameni despre asigurări online de călătorie, aşa că un Gelu, Nelu etc. e mai potrivit.

 6. Pingback: Corsa North Cape Adventure
 7. Consider ca este necesara o explicatie sau o lamurire suplimentara:

  Nu exista agentii de asigurari. Termenii corecti sunt agentii de turism sau societati de asigurari.

  Agentiile de turism intermediaza asigurarile de calatorie de la societati de asigurari. Vola, eSky sau viaRomania sunt exemplele perfecte.

  Exista si categoria brokerilor care fac acelasi lucru ca agentiile de turism, doar ca ei pot intermedia orice produs de asigurare.

 8. Pingback: Your Passenger Rights, aplicație smartphone pentru centățenii plimbăreți ai Uniunii Europene
 9. Pingback: Asigurări de călătorie Travel Guard Chartis prin sistemul de rezervări online al TAROM
 10. Pingback: eTurism Bref (14) | Ghid Turistic Digital 2.0
 11. Pingback: Ediția a IV-a a seminariilor travelVision. Sisteme de rezervări și plăți online în turism | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Info-chioşc la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti"

Next Article

Room 77 versus panoramarea la 180°

Related Posts
Total
0
Share