Turul complet al României pe 2 roţi şi 2 picioare

Cu două săptămâni în urmă, s-a încheiat un alt tur al României pe două roţi. Nu am să mă hazardez să spun că a fost inspirat din Redescoperă România pe 2 roţi, pentru că, conform informaţiilor existente pe forumul motociclism.ro, pregătirea turului a început încă din primăvară acestui an, dovadă că mai există şi alţi temerari în afară de cei din mainstream.

Andrei Samoil, iniţiatorul turului, a decis să facă acest lucru pentru a arăta lumii că avem încă locuri frumoase în România şi lucruri care merită făcute.

Plec sa dovedesc ca avem lucruri care merita vazute si facute in Romania. Plec sa le vad si sa le fac PE TOATE. O sa ma sui pe motorul meu si o sa conduc, o sa merg , o sa ma catar, inot, tarasc, vaslesc, orice va fi nevoie ca sa ajung sa trec pe langa fiecare lucru romanesc valoros din punct de vedere turistic.

Sursa: Pagina de Facebook Turul complet al Romaniei pe doua roti si doua picioare.

2roti2picioare,Romania

Click pe hartă pentru a o mări

Deşi Andrei a organizat totul de unul singur, nu a ezitat să implice oamenii din comunitatea motociclism.ro ca şi ghizi ai turului, pentru a-i prezenta locurile prin care el urma să treacă, din perspectivă unor localnici.

Asta este momentul in care trebuie sa va spun ca exista si o a doua fateta a ideii mele. In acest moment piesa asta de teatru devine interactiva. Acum actorii sar pe voi si trag de voi sa faceti tot felul de chestii de care nu aveti chef. Daca vreti sa stati doar pe scaun si sa va uitati, eu nu ma supar. Vizionare placuta si sper sa va placa ce veti vedea.
Celor de care trag si se lasa ridicati, le propun urmatorul lucru: FITI GHIZII MEI ! Eu stiu cateva “locuri care merita”, dar poate voi stiti altele. Ganditi-va ca vine fratele vostru chinez (de la alta mama) la voi in zona si vreti sa ii aratati ceva interesant prin Romania. Stiu, toata lumea stie de Casa Poporului, dar o “Poiana Inchisa” nu aveti?

Sursa: Pagina de Facebook Turul complet al Romaniei pe doua roti si doua picioare.

N-am apucat să citesc toate posturile de pe blogul dedicat turului, dar pot să spun că stilul în care sunt scrise nu se compara cu stilul fugitiv ce a etichetat campania Redescoperă România pe 2 Roti. Şi asta pentru că Andrei nu a fost presat de timp. Unde mai pui faptul că în fiecare fotografie făcută se vede pasiunea pentru arta fotografică, lucru care a scos în evidenţă frumuseţea locuruilor şi obiectivele vizitate. Experienţa de călător şi-a spus cuvântul.

În nu mai puţin de 2 luni, trei zile, cinci ore si niste minute, a reuşit să viziteze 215 obiective din cele 218 propuse, pe parcurusul a 11284 de kilometri. Lista obiectivelor o puteţi găsi pe pagina de Facebook.

Aşa cum am menţionat în paragraful de mai sus, pe parcursul turului Andrei şi-a povestit aventurile pe blogul 2roti2picioare.blogspot.com, încercând să menţină o frecvenţa de o postare la 2-3 zile. Deşi blogul şi-a atins deja scopul şi probabil va fi abandonat, şi-a câştigat locul în bookmark-uri şi în blogroll, secţiunea de ghiduri turistice despre România.

Dacă şi vouă v-a plăcut aventura sa, nu ezitaţi să daţi un like paginii de Facebook, iar dacă vreţi să veniţi cu mai multe detalii despre locurile prin care a trecut, lăsaţi comentarii pe blog. Pentru cei încă înrădăcinaţi în thread-uri de forumuri există secţiune dedicată pe forumul motociclism.ro.

Am scris despre acest tur al României, pentru că este un bun exemplu de aventură offline povestită online, pentru oamenii din online şi nu numai; cum ar fi spus cineva, e despre un om care a făcut ceva cu viaţa sa.

Florin, ai legătura!

 

Total
0
Shares
2 comments
    1. Nicidecum, un blog asa de mic si insignifiant ca al meu nu isi gaseste locul in mainstream. Si chiar daca ar fi sa fie, nu am voie sa fiu si eu parerist asa cum sunt ei, nu despre asta e bloggingul? Unde mai pui ca incerc sa vin si cu argumente atat cat ma pricep/ma duce capul, doar am profesori buni in ale bloggingului. 🙂

      Concluzia pe care o vei trage va fi aceeasi ca cea din post. Vorbim, totusi, de doua tipuri de calatori. Si aici ma opresc, pentru ca intervin fel de fel de factori (experienta, logistica, cultura, finantare etc.), ce pot duce la o discutie fara rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Primul seminar TravelVision dedicat turismului online

Next Article

Marketing şi Comunicare în Turism prin Reţele Sociale

Related Posts
Total
0
Share