Despre secțiunea “Blog travel” din cadrul Roblogfest 2011

Iată că s-a ajuns la sfârșitul primei etape de vot în competiția dedicată bloggerilor din România, Roblogfest.

Foto: HollyWata

Așa cum știți, blogurile sunt clasificate în mai multe categorii, printre care și Personal & Infotainment – Blog travel, categorie în care s-au înscris doar 31 de bloggeri pasionați de travel sau arii tangente cu acest fenomen.

Deși înțeleg foarte bine rostul competiției și știu că e (poate) imposibil să bagi sub-categorii, riscând să încurci lumea, nu pot să nu remarc faptul că amintita categorie este strictă și limitează totul la bloguri de travel, bloguri pe care se vorbește strict despre călătorii (impresii de călătorie). Din păcate, sunt multe alte bloguri ce au legătură cu industria călătoriilor  (bloguri de agenție, de hotel, bloguri ale consultanților din industria turistică, bloguri de petrecere a timpului liber, bloguri servicii conexe etc. – vezi pe blogul turismark.ro o listă a categoriilor în care pot fi clasificate blogurile de turism), ce pur și simplu nu pot fi încadrate la general, bloguri de travel, dar care ar trebuie scoase cumva în evidență.

Fără a comenta conținutul blogurilor de travel înscrise la Roblogfest sau sistemul de votare, e cam aiurea să pui la un loc bloguri de travel ce vizează Europa şi restul lumii şi bloguri de travel ce vizează România sau bloguri generaliste despre turism cu bloguri de călători prin lume, pe o destinaţie dinainte stabilită.

Să zicem că nu am pretenții de clasificări așa de fine (cum zic prietenii de la i-Tour Blog) de la Roblogfest, dar mă întreb de ce site-uri ca roblogs.info sau zelist.ro nu iau în calcul categorii de clasificare?

P.S. Dacă, pe viitor, secțiunea blog travel ar fi una jurizată, pe cine ați vedea în juriu? Pe Cezar, pe Răzvan, pe oamenii de la Lumea Mare, pe fetele de la viajoa.ro? Poate pe Costin? 🙂

Total
0
Shares
10 comments
  1. @LumeaMare, parerea mea e ca cei mentionati in P.S. sunt oamenii potriviti pentru un juriu intr-o competitie dedicata blogurilor de travel.

   Sunt oameni care au la activ ceva tari vizitate, evenimente in spate si alte experiente relevante.

   Parerea mea! 🙂

 1. Petrus, multumesc pentru nominalizare… nu stiu cat de mult merit sa fiu in juriu pentru ca nu sunt cine stie ce expert in blogosfera (unul din obiectivele deschiderii blogului meu este sa mai invat una alta din on-line despre care nu stiam absolut nimic)… Cred ca in juriu ar trebui sa fie profesionisti in d-alea on-line-uri si mai putin oameni care se pricep sa calatoreasca

  1. @Imperator, eu văd lucrurile puţin diferit. Poate balanţa jurilului ar trebui să încline mai mult pe partea asta de feeling.

   Site-uri de prezentare la rece a informaţiilor turistice sunt o droaie, oameni care să ştie cum “să le zică” din proprie experienţă mai puţini.

   Dacă ne uităm la blogurile clasificate la Roblogfest, vedem tiparul blogurilor de care am amintit un rând mai sus.

 2. Multumim, Petrus, pentru nominalizare. Am asteptat cu sufletul la gura categoriile de anul acesta, de la RoBlogfest. Speram sa fie si travel jurizat, dar poate la anul 🙂

 3. Pingback: Blogroll: bloguri despre avioane, linii aeriene şi zboruri cu avionul
 4. Pingback: Să luăm pulsul blogosferei nișate pe turism (III) | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Agentul de vânzări virtual

Next Article

GISRoA, aplicaţia GIS pentru arheologia româneasca

Related Posts
Total
0
Share