Blogroll: bloguri despre avioane, linii aeriene şi zboruri cu avionul

În perioada Roblogfest 2011 am scris un post în care evidenţiam nevoia de clasificare concretă a blogurilor de turism, iar în postul de azi să îmi susţin părerea prezentându-vă o sub-nişă a blogurilor de turism, mai exact blogurile orientate către zborul cu avionul, zboruri de pasageri, în special.

Avion părăsit într-un câmp

Evident, nu o să fac vreo analiză pe bază de statistici, pentru că nu avem de unde asemenea statistici, deşi e posibil ca blogurile menţionate mai sus să fie înscrise în diverse index-uri de bloguri (zelist.ro, roblogs.info). O să fie o dare de seamă bazată pe feeling, pe contactul întâmplător cu blogurile de pe această nişă.

Prima dată când am dat de un blog despre aviaţia comercială a fost acum mai bine de un an de zile, când, documentându-mă pentru articolul Ce trebuie să ştiţi când cumpăraţi bilete de avion online?, am ajuns pe blogul lui Cristian Curus, airclicks.net [Twitter | Facebook], asta după ce am citit articolele sale din România Liberă ce vizează linii aeriene şi serviciile aferente. De atunci îl urmăresc regulat, nu săptămânal, dar de două ori pe lună tot revin pentru a vedea care sunt ultimele noutăţi în materie de linii aeriene şi noi rute de zbor.

Un alt blog pe care îl putem include în nişa blogurilor orientate către zborul cu avionul este airbuzz.ro [Twitter | Facebook]. În acest caz trebuie să recunosc că urmăresc actualizările airbuzz.ro destul de rar şi, dacă se întâmplă să ajung pe site, se întâmplă datorită faptului că urmăresc fluxul de mesaje de pe Twitter. Avantajul pe care îl are airbuzz.ro faţă de airclicks.net este echipa editorială formată din 6 oameni, ceea ce face ca cititorii blogului să se bucure de actualizări zilnice.

Şi pe final, un new entry pe această nişă, aeronews.ro [Twitter | Facebook]. Mai degrabă un portal de ştiri, decât un blog, o iniţiativă de publishing a Ingenium Media S.R.L. Site-ul furnizează atât ştiri despre aviaţia civilă/business, cât şi despre cea militară şi, ca new entry, face greşeala să se declare singurul site românesc de aviație care prezintă tendințele din domeniu și cum vor afecta acestea modul în care călătorim (spicuit din comunicatul de presă ce anunţă lansarea site-ului). În cazul în care doriţi să comentaţi şi despre prima agenţie de turism online, o puteţi face la postul de aici.

Actualizare din 11  noiembrie 2012. Nou apărut în peisaj este blogul airlinestravel.ro [Facebook | Twitter], administrat de Sorin Rusi. Bine, nu îi place să îi spună blog, ci povestește mai mult despre el ca proiectul meu cu avioane. Chiar el descrie airlinestravel.ro ca un site cu si despre avioane, companii aeriene, aeroporturi, turism cu avionul, informatii din domeniu.

Voi mai cunoaşteţi astfel de site-uri ce pot fi încadrate în categoria blogurilor de turism (pot influenţa decizia de a zbura cu o linie aeriană într-o anume direcţie etc.)? Excludem blogurile asociate cu site-urile liniilor aeriene sau cu blogurile site-urilor ce vând bilete de avion.

Nu în ultimul rând, aşa vrea să vă semnalez şi un blog dedicat avioanelor de mici dimensiuni, Propeller Dream, precum şi comunitatea spotter-ilor români, Romanian Spotters. Sunt printre voi oameni ce călătoresc doar pentru a lua parte la evenimente aviatice sau pentru a fotografia avioane? Nu de alta, dar încerc să văd dacă pot cataloga cumva şi astfel de bloguri.

Pentru a fi la curent cu site-urile/blogurile de călătorii, pe care Ghid Turism 2.0 le recomandă, urmăriți eticheta br:turism20.

Total
0
Shares
7 comments
 1. Sunt nevoit să fiu selectiv cu informaţiile ce ajung la mine prin canalele de comunicare din două motive:
  1. nu sunt în aria mea de interes 100%,
  2. nu am timpul necesar să le acopăr pe toate, în condiţiile în care multe tratează aceleaşi subiecte.

  Şanse sunt la fel de mici să citesc foarte des fie airclicks.net, fie aeronews.ro. Atunci când oricare dintre sursele prezentate în postul de mai sus vor trata subiecte legate de rezervări online de bilete de avion, check-in online ş.a.m.d. vor fi în vizorul meu :), RSS readerul fiind “ochiul” ce spionează pentru mine.

  Ce părere aveţi de extinderea aceasta a nişei pe care activaţi luând în calcul motivul nr. 2 pentru care sunt nevoit să fiu selectiv?

  Mulţumesc şi eu pentru vizită!

 2. Nu prea avem aceleasi subiecte din simplul motiv ca pe airclicks.net se scrie foarte rar, iar aeronews.ro are articole de dimensiunea unei postari pe twitter.

  La airbuzz.ro incercam sa venim cu cat mai multe chestii pe care nu le gasiti pe alte site-uri de profil: interviuri cu oameni de aviatie din Romania, imagini cu aeronave romanesti in premiera ( apreciat mai mult de pasionatii de aviatie).

  Orice sugestii sunt binevenite.

 3. Pingback: Aeronautic Show | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

directbooking.ro, un nou mall de vacanţe

Next Article

Parcul Luigi Cazzavillan

Related Posts
Total
0
Share