Info trafic Bulgaria și plată vinietă Ungaria

trafic bulgaria, LIMA

Cum vacanța de vară e în plină desfășurare, iar cea de iarnă în stadiul de planificare, vreau să îți supun atenției două aplicații utile dacă tranzitezi cu mașina Bulgaria și Ungaria, dar și dacă pleci în road trip-uri prin România și ai nevoie să găsești și să plătești parcarea.

Aplicația online Lima, utila pentru informarea asupra traficului din Bulgaria

Dacă Bulgaria îți face cu ochiul sau dacă ești nevoit să tranzitezi Bulgaria în drumul tău spre Grecia, aruncă un ochi pe aplicația online API LIMA, aplicație utilă pentru informarea asupra traficului de pe șoselele din Bulgaria.

LIMA este sistemul integrat de monitorizare a traficului din Bulgaria, ce afișează informații despre trafic din surse precum Agenția pentru Infrastructură Rutieră și toate departamentele rutiere din Bulgaria, dar și de la utilizatori. Da, este un Waze local cu informații verificate de către autoritățile din Bulgaria: drumuri închise, lucrări efectuate pe drumuri, rute ocolitoare, accidente, blocaje rutiere sau alerte meteo. Este o sursă utilă de informare mai ales înaintea plecării la drum.

CITEȘTE ȘI: Curse FlixBus către litoralul bulgăresc

Dacă reușești să instalezi și aplicația mobilă, restricționată în funcție de localizarea telefonului mobil, o poți seta să apeleze automat numărul unic de urgență 112 în caz de impact. Tu ca utilizator ai posibilitatea de a bloca apelul într-un timp predefinit. Dacă nu faci asta, aplicația va apela numărul de urgență.

Plătește vinieta pentru deplasările pe drumurile din România și din Ungaria cu TPark

Cu siguranță de TPark (Androidai auzit dacă ești din vestul României sau dacă mergi foarte des în zonă și vrei să îți plătești locul de parcare.

Îți poți plăti locul de parcare prin intermediul aplicației TPark inclusiv în stațiunile de pe litoral sau în Constanța, Mangalia sau Mamaia sau în Ungaria. Plata se înregistrează printr-un SMS cu tarif special, așadar suma se va regăsi pe factura ta lunară sau va fi dedusă din creditul de pe cartela pre-paid.

De asemenea, dacă tranzitezi Ungaria, poți plăti vinieta direct din aplicație, cu cardul bancar. Astfel, eviţi staționarea în benzinării sau la ghișeele din vamă. Poți achiziționa vinieta pentru a putea circula pe drumurile din Ungaria timp de o săptămână, o lună sau un an.

Aplicația îți va fi utilă inclusiv pentru achiziționarea vinietei necesare pentru circulația pe drumurile din România sau pentru plata taxei de pod de la Fetești-Cernavodă.

CITEȘTE ȘI: 5 aplicații mobile de instalat înainte de a pleca la drum prin România

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
plaja, mamaia sat, navodari, kiteboarding

4 plaje din Năvodari unde să îți lași banii de vacanță

Next Article
Malabar Express, india, tren

Kerala Malabar Express, cu trenul prin India

Related Posts
Total
0
Share