Idei câștigătoare în competiţia Pepsi Refresh

Deși nu am fost străin de inițiativa Pepsi, Pepsi Refresh, competiție de idei cu impact asupra vieții urbane, nu am apucat să menționez pe blog despre eveniment.
Din fericire, am fost destul de pe fază în ceea ce privește anunțarea ideilor câștigatoare.
Pe locul 2 s-a clasat o ideea deja pusă în practică în aplicația online Transport Urban, despre care am tot vorbit pe blog.
Locul 1 și cei 20.000 $ au revenit ideii de reamenajare a unui turn de apă din Iași. Pe piticu.ro puteți citi câteva gânduri despre ideea câștigătoare, iar situl proiectului îl puteți accesa aici.
[via @PepsiCoRomania] Faptul că cele două idei câștigatoare au fost menționate aici le clasează ca idei cu impact asupra turismului local. Mai jos am listat alte câteva idei din aceeași competiție ce au de a face cu turismul și tehnologia deopotrivă și mi-au plăcut:
City Start. O idee de punct de informare turistică, în care cei interesați pot primi îndrumare pe cale electronică, dar și servicii de alimentare cu energie electrică a dispozitivelor din dotare. Totul se rezumă la implicarea comunităților social media în promovarea cu succes a unui oraș. Mai jos puteți viziona și un filmuleț de prezentare.

City Start reprezintă o rețea de standuri plasate în locuri cheie din oraș, ce vor asigura turiștilor/vizitatorilor acces rapid la informații vitale, vor fi dotate cu prize, internet wi-fi gratuit, un computer conectat la internet și de asemenea vor oferi acces la serviciul TwitGuide, care permite solicitarea unui ghid prin intermediul unui hashtag de pe Twitter (de exemplu #numeoraș-start).

Sursa: cassini.ro

Urmărind eticheta pepsi de pe blogul autorului, Radu Beligăr, puteți afla mai multe detalii despre idee și prezența sa în competiția Pepsi Refresh.
Cabine Stradale de Reîncărcare electrică. Ne îndepărtăm puțin de o zi obișnuită din viață unui om normal, pentru a analiza nevoia de conectivitate a unui consumator de tehnologie la tot pasul. Nevoie care cere puncte de reîncărcare a gadget-urilor din dotare fie ele telefoane, .mp3 playere sau aparate foto. Și nu orice fel de punct de reîncărcare, ci punct de reîncărcare realizate prin recondiționarea vechilor cabine telefonice ale Romtelecom. Cred că un aport major într-o astfel de realitate l-ar avea standardul universal de mufe pentru cablurile de alimentare, plus alte detalii despre care puteți citit în profilul de pe Facebook.
Info-chioşcuri şi wireless gratuit. Info-chioșcurile nu sunt o noutate în peisajul urban. Pe turism20.ro ați avut și încă aveți ocazia să citiți despre astfel de modalități de distribuție a informației fie ea de interes administrativ sau turistic. Ideea aparține echipei timisoara.ro, sit despre care am vorbit în postul de aici.

Acest proiect presupune amplasarea de info chioșc-uri interactive și instalarea de internet wireless gratuit în Piața Unirii, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Traian. Pe langă acestea, Timisoara.ro dorește să monteze și o serie de webcam-uri în cele patru locații, care vor putea fi accesate de pe internet, în orice moment, și care vor putea aduce publicul mai aproape de orașul iubit.

Sursa: timisoara.ro

Total
0
Shares
0 comments
 1. Mie, toate ideile inscrise in concurs mi s-au parut super. Doar faptul ca cineva a vrut sa faca ceva pentru societatea care il inconjoara, il transforma intr-un castigator. Frumoasa initiativa a celor de la Pepsi si sper sa faca si la anul acest proiect!

  1. Buna, Alina!
   Nu stiu cati dintre cei ce si-au inscris proiectele in aceasta competitie chiar au crezut in ele. De exemplu, era in competitie o idee ce viza revitalizarea turismului romanesc, dar fara un plan concret. Si, culmea, ideea asta a primit o gramada de voturi.
   Oricun, idei interesante am fost suficient de multe cat sa faca competitia interesanta.
   Multumesc pentru vizita si pentru comentariu!
   Cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Corsa North Cape Adventure

Next Article

Turismul electronic, un subiect la moda printre studentii de azi?

Related Posts
Total
0
Share