Promovarea online a Nordului Magic al Transilvaniei

Un turist în munții Maramureșului se întâlnește cu un cioban care stătea sprijinit într-o bâtă cu 3 numere mai mare decât îi trebuia.
– Bade, de ce nu tai o bucată din bâta aia? Nu crezi ca e cam lungă?
– Nu pot, în partea de sus am motive florale.
– Atunci tai-o de jos.
– Nu pot, în partea de jos am motive maramureșene.
– Păi, atunci tai de la mijloc o bucată și apoi lipești capetele la loc. Uite, la mijloc n-ai nici un motiv.
– Așa mă gândeam și eu. Dacă n-am nici un motiv, de ce s-o mai tai?

Regiunea Nord-Vest a României este reprezentată de Asociatia Infoturism în ceea ce privește Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, ceea ce înseamnă că asociația a fost responsabilă cu crearea unui sit prin intermediul căruia să se promoveze zona. Numele complet al proiectului cu care Asociatia InfoTurism a abordat programul si pentru care a fost dezvoltat situl web transilvania-magica.ro este Nordul Magic al Transilvaniei – Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Nord-Vest.

Situl transilvania-magica.ro promovează turismul din regiunea Nord-Vest prin prisma destinațiilor turistice (orașe, stațiuni, parcuri naturale), a artei și culturii locale. Momentan situl abundă în informații text despre destinații, evenimente, muzee, obiective, tradiții etc., echipa din spatele proiectului propunându-și să îl îmbogățească cu cât mai multe poze și clipuri video reprezentative pentru fiecare destinație turistică în parte.

Toate cele menționate ar trebui să atragă nu mai puțin de 1000 de vizitatori unici pe zi și să genereze o creştere cu peste 15% a numărului de turişti în zona obiectivelor promovate faţă de anul 2009. Există vreun blog dedicat turismului românesc care să aibă peste 1000 de unici pe zi? Eu am un articol tip prezentare turistică a județului Mehedinți (care nu duce lipsă de cuvinte cheie) ce nu atrage un număr consistent de vizitatori. Voi ce parere aveti, poate un sit ca transilvania-magica.ro să atragă 1000 de unici pe zi fără promovare offline la târguri și expoziții? De la lansarea sa din martie 2011 și până în prezent, situl a reușit să atragă peste 98.000 de vizitatori, ceea ce înseamnă peste 350 unici pe zi.

Spre deosebire de celelalte situri dezvoltate în programul Regio, situl transilvania-magica.ro este optimizat chiar și pentru telefoanele mobile. Chiar sunt curios ce a determinat echipa din spatele proiectului să facă acest pas. Nu de alta, dar majoritatea bloggerilor ce scriu despre călătorii consideră ca ghidurile turistice pe mobil sunt inutile.

Voi cum vedeți derularea unui astfel de proiect de tip one stop shop (deși mai e de muncă până să poată fi numit așa)? Eu chiar aș fi curios să aflu dacă Asociația Infoturism și-a propus să implice bloggeri locali în promovarea obiectivelor.

transilvania-magica.ro

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

croaziere.net a integrat Cruise Base ca soluție de rezervări online pentru croaziere

Next Article

Recenziile de servicii, rapoarte de calitate în alegerea viitoarelor destinaţii?

Related Posts
Total
0
Share