Bistrița, Poarta Transilvaniei, acum cu acces și de pe internet

Mi-l aduc și acum aminte pe Mircea lucrând la situl orașului lui de baștina Bistrița, ca tema la nu știu ce curs. Dacă se străduia puțin, poate autoritățile l-ar fi contactat pentru a-i prelua proiectul în seria de proiecte Regio. Ah, deja sunt în alt film. 🙂

Da, ați ghicit, e doar o introducere la ce urmează să vă povestesc azi despre un alt proiect Regio, selectat în cadrul Programului Operaţional Regional și co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Bistrița, Poarta Transilvaniei. Beneficiarul proiectului este Primăria Municipiului Bistrița.

N-aș fi aflat de el prea curând, dacă n-aș fi citit pe refresh.ro 🙂 despre transmisiunea pe care a găzduit-o de revelion.

Cred ca este primul sit din seria de situri Regio ce integrează servicii de live video streaming, adică webcamuri din Piața Centrală și dinspre pietonalul Liviu Rebreanu. Păcat că nu sunt integrate cu cap, ci doar de dragul de a atrage vizitatori, vizitatori care nu știu cum se vor hotărî să viziteze Bistrița și împrejurimile.

Poate le vor atrage atenția paginilie depsre istoria și cultura bistrițeană, cele despre obiectivele și evenimentele turistice, traseele turistice sau secțiunea foto/video sau harta 3D a cetătii. Exceptând harta 3D, restul informațiilor au fost pur și simplu importate din secțiunea dedicată Bistriței turistice de pe situl Primăriei Municipiului Bistrița.

Revenind la harta 3D (nu, nu aveți nevoie de ochelari speciali), e o reconstituire virtuală simplă ce vă permite să identificați principalele obiective turistice din interiorul Cetății Bistrița. Dând click pe fiecare clădire în parte obțineți în panoul cu instrumente de navigare o scurtă descriere a obiectivului în cauză.

Cu părere de rău pentru cei ce iubesc Bistrița, dar situl de care vorbim nu are nici un call to action pentru a-l putea numi sit de promovare turistică.

Despre sigla proiectului, sigla orașului de fapt, și simbolul acestuia, struțul cu potcoavă în cioc (seamănă mai degrabă cu un magnet atrăgător de investiții 🙂 ) puteți citi pe blogul lui Mircea.

Total
0
Shares
1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Lista cataloagelor online cu unități de cazare din .ro (decembrie 2011)

Next Article

Și-a atins moldaviantour.ro scopul în proiectul de promovare a turismului transfrontalier?

Related Posts
Total
0
Share