Pachete turistice la preț redus. Cuponiada continuă

Sâmbătă seara, în club Promethevs, am luat parte la spectacolul de stand-up comedy al celor de la Aristocraţii. Au fost şi glume slabe, dar şi glume bune. Doi dintre membri trupei au atins un subiect la modă zilele astea: voucherele de reducere. Ironia face ca poantele lor să se fi axat şi pe voucherele de reducere pentru servicii turistice.

Unul dintr ei, Raul, a făcut băşcălie de calitatea serviciilor turistice pe care le poţi cumpăra cu un astfel de voucher, servicii în urma cărora te poţi trezi în cine ştie ce cutie de carton, cu colţul întunecat rezervat boschetarilor drept toaletă.

Altul, Sorin, a punctat foarte bine faptul că un voucher ce îţi oferă gratuitate nu îţi oferă neapărat şi un sejur ieftin. Lucru ce ar trebui să vă ridice un semn de întrebare, chiar şi atunci când găsiţi oferte reduse cu 90%, reducere pe care echipa din spatele sitului de reduceri reduceriturism.ro se străduiește să o obţină pentru clienţii săi.

Ce pot să spun, am evitat până acum să folosesc acest tip de vouchere pentru cazare sau alte servicii turistice, dar nu pot să spun că nu am citit cazuri şi cazuri.

În ideea că am reuşit să va aduc acolo unde voiam, am să continui cu prezentarea reduceriturism.ro care este administrat de firma S.C. MISTER ACHIM S.R.L., firmă ce administrează şi siturile click-travel.ro şi revistaclick.ro.

Aşa cum spuneam mai sus, nu există vacanţe neapărat ieftine, ci operatori turistici ce taxează turiştii pentru servicii suplimentare, servicii ce ar trebui să-l convingă pe turist să chetuie mai mult faţă de oferta achizituonata, după cum declară şi operatorul sitului în demersul său de a atrage furnizori de servicii turistice.

Unul dintre furnizorii de servicii ai sitului este însăşi agenţia de turism operată de aceeaşi firmă amintită mai sus şi anume Click Travel. Cel puţin, în acest caz utilizatorii ştiu că au de a face cu o agenţie de turism când e vorba de ofertele turistice prezentate.

Din câte îmi dau seama, voucherele pentru pachetele turistice pot fi plătite direct prin operatorul sitului, plățile cu cardul făcându-se pe pagina securizată a colaboratorului acestuia, mobilpay.

Lansat prin luna seprembrie 2011, situl a plecat cu stângul în ceea ce priveşte promovarea, apelând la spam. Bineînţeles că din peisaj nu putea lipsi promovarea prin concursuri în urma cărora pagina de Facebook a sitului se va îmbogăţi cu un număr nedeterminat de fani.

De altfel, din asocierea sitului cu emisiunea CanCan TV, transmisă de Kanal D, înţeleg că majoritatea celor ce vânează mondenităţi ieftine se regăsește în targetul sitului.

în rest, cunoaşteţi procesul: se începe cu înregistrarea pe sit, se cumpăra serviciile dorite, se plătesc cu cardul sau prin transfer bancar, se printează voucherul, se arăta la destinaţie pentru a beneficia de reducere.

Chiar dacă situl e operat prin intermediul unei agenţii de turism, aceasta nu are afişate detaliile necesare pe sit şi nu există o secțiune de drepturi și obligații pentru cumpărători. De exemplu, nu am văzut nici un astfel de sit de reduceri colective care să înștiințeze clienții că, legal, au dreptul de a cere returnarea banilor de la bancă sau chiar de la procesator, dacă nu sunt pe deplin satisfăcuți de calitatea serviciilor contractate.

Total
0
Shares
0 comments
  1. Consider ca deja sunt prea mutle siteuri de astea. Acum 2-3 ani era plin de siteuri de alea in care puteai cumpara un televizor cu 2 lei 50, tb doar sa castigi licitatia. Acum nu am mai vazut de loc asa ceva.
    Si genu asta de siteuri o sa se duca la fund

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Cine mă mai citează. De această dată, așa cum trebuie

Next Article

Dintre sute de motoare de căutare pentru cazare și zboruri ieftine pe care să îl alegem?

Related Posts
Total
0
Share