Orasele devin vizibile pe internet si nu numai. Tulcea

Nu stiu care mai e starea autoritatilor in ceea ce priveste aplicatia de iPhone menita sa promoveze Delta Dunarii, dar stiu ca initiativele private se apropie incetisor de aceasta zona cand vine vorba de promovare in mediul mobil.

Daca aveti drum prin Tulcea, va puteti instala aplicatia de Android Tulcea Ghid Turistic pentru a identifica mai usor punctele de interes din oras (nu mai putin de 90 de puncte de interes) fie ele atractii turistice, locuri de petrecere a timpului liber, benzinarii, bancomate sau programul navelor.

Imi place designul aplicatiei si faptul ca poti contacta punctele de interes vizate direct din aplicatie. Fiecare POI are o pagina de profil cu o scurta descriere, adresa si datele de contact, si optiunea de a-l vizualiza pozitionat pe harta si poate fi adaugat la o lista de favorite. In acest fel aplicatia poate fi folosita si ca planificator de vacanta/de tura prin Tulcea. Si in caz ca vremea conteaza foarte multe pentru voi atunci cand faceti tururi de oras, nu-i nicio problema, aplicatia va faciliteaza accesul la prognoza meteo pe 5 zile.

Aplicatia Tulcea Ghid Turistic este dezvoltata de catre Catalin Vasile (nu, nu acel Catalin Vasile actionar la grupul Aquila 🙂 ) si are doua variante: in romana si engleza, o serie de imagini afisate de aplicatie fiind preluate de pe siturile iubesctulcea.ro si info-delta.ro. Si cel mai important: este dependenta de conectarea la internet.

Tulcea, RomaniaFoto: Wheeler Cowperthwaite, Tulcea, Romania via Flickr, Creative Commons Attribution

De data asta am sa fac o exceptie si am sa combin prezentarea aplicatiei de mai sus cu siturile reprezentative pentru prezenta orasului Tulcea online. Cum avem deja o punte intre cele doua, voi continua cu prezentarea portalului iubesctulcea.ro.

Situl, al carui administrator este Liviu Hariton, acopera zona de stiri, evenimente, timp liber, turism si informatii utile pentru orasul Tulcea, vizitatorii avand posibilitatea sa propuna articole sau sa adauge locuri de interes (restaurante, pensiuni, hoteluri etc., criterii ce il plaseaza si in categoria cataloagelor online cu unitati de cazare). Cei ce scriu despre Tulcea ca si destinatie turistica pot prelua prin intermediul sitului date meteo.

iubesctulcea.ro are si o latura social media, invitand tulcenii sa se imprieteneasca cu profilul de Facebook dedicat sau la grupul de discutii dedicat orasului.

Numele de domeniu clasic pentru portalul web al orasului Tulcea, tulceaonline.com, apartine lui Iulian Coroleuca, dar, din pacate, nu mai beneficiaza de hosting, ceea ce scoate portalul de pe lista siturilor reprezentative pentru prezenta orasului Tulcea online. La fel si tulcealive.ro. Posibil sa fi fost printre primele portaluri reprezentative ale Tulcei.

Loc exista insa pentru orice initiativa, cum ar fi, de exemplu, infotulcea.ro care vine sa completeze paleta de informatii oferita de iubesctulcea.ro. Conform informatiei furnizate de administratorul/administratorii sitului, sectiunile dedicate turismului si timpului liber se regasesc printre cele mai vizitate/citite de catre vizitatori. Nu imi dau seama daca topul estea aleatoriu sau daca sectiunile din topul listei sunt cele mai vizitate, popularitatea scazand gradual catre finalul listei. Aceasta pozitionare are arata daca situl este vazut ca un ghid complet al orasului sau doar ca un sit de goin-out, dedicat mai ales tulcenilor.

Legat de istoria orasului si evenimentele care l-au marcat, Primaria Orasului Tulcea pune la dispozitia viziatatorilor, pe situl propriu, o sectiune intitulata Povestile Tulcei, sectiune sustinuta de Centru EU Divers. In sectiunea multimedia, puteti gasi si informatii de natura turistica, doar vizual sub forma de panorame, foto sau video. Si, ca pe orice sit al administratiei publice, puteti accesa webcamurile ce va ofera acces catre Piata Civica sau catre Teatru Jean Bart. Chiar nu inteleg de unde nevoia aceasta de a avea neaparat pe siturile primariilor integrate webcamuri sau puncte de intrare catre siturile ce gazduiesc aceste webcamuri.

Aceeasi firma de webdesign care a facut situl primariei s-a ocupat si de situl companiei ce administreaza liniile de transport public in Tulcea, Transport Public S.A. Tulcea, sit pe care se gaseste integrata o harta interactiva a liniilor de transport din oras. Harta afiseaza liniile de transport, dar si punctele unde sunt instalate automate de bilete si panouri informative. Tot pe situl companiei de transport se pot gasi orarele mijloacelor de transport in comun.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

eTurism Bref (10)

Next Article

Editia a VI-a a seminariilor travelVision. Campanii de reduceri in turism

Related Posts
Total
0
Share