eTurism Bref (10)

Noutăţi din industria turismului online:

 • s-a lansat agenţia de turism online miniPRIX Voyage, agenţie de turism pentru cei pasionaţi de smart shopping;
 • tineretul PNL-ist şi-a tras comisie de turism, comisie ce are în componenţă şi un specialist pe turism online, Florin Pârvu; să vezi acum turism electoral şi recenzii despre deplasări pe forumurile de specialitate :)) – cine are informaţii despre numitul Florin Pârvu, specialist turism online, să lase un link în comentarii, doar trebuie să mărim comunitatea celor interesaţi, nu?
 • conform acestui articol, conform Google Statistics (!), în perioada martie 2011 – martie 2012 au aparut deasemenea site-uri cu opinii si pareri ale clientilor care au fost in vacante si in diferite locuri ,asanumitele site-uri de reviews-uri,care nu fac altceva decat sa instiinteze clientii despre ceea ce-i intereseaza si astfel sa contribuie la marirea concurentei intre agentiile de turism,companiile hoteliere si sa ofere servicii de calitate la preturi atractive.; încerc să identific siturile de recenzii şi nu găsesc nimic – poate mi-au scăpat mie, fiind vorba de iniţiative locale, aşa că îi rog pe autori să intervină cu câteva exemple;
 • am identificat foarte uşor portalul de turism dedicat proiectului din cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013, Mangalia – produs turistic integrat; şi voi, nu e aşa?
 • Dragoş Anastasiu este de părereTurismul de agenţie va deveni unul individual, de calitate superioară. Cel de masă va fi acaparat de internet. Părerea mea e că turismul de agenţie se adresează celor comozi din fire, business-urilor sau grupurilor, turismul pe internet se adresează aventurierilor. În fine, părerile sunt împărţite, dar am o senzaţie că ultima parte a afirmaţiei sale cade cumva asupra ofertelor turistice de pe siturile de reduceri colective, fenomen împotriva căruia ANAT-ul pregăteşte o campanie – e de urmărit subiectul;
 • înainte de campania ANAT, nu strică să vă faceţi o încălzire cu un articol tematic;
 • în numărul din martie al revistei Travel Advisor puteţi citit două interviuri cu oameni interesaţi de turismul online: Marius Ghenea şi Remus Vişan (Paravion Tour); Marius Ghenea e interesat să investească în proiecte de turism online cu aplicabilitate regională sau globală;
 • legală, nelegală, taxa de serviciu tot în centrul atenţie rămâne;

Locuri de muncă

Total
0
Shares
0 comments
 1. Ultimul lucru care s-ar putea spune despre mine este acela ca as fi o aventuriera. Sunt turista si merg aproape intotdeauna pe cont propriu, pregatindu-mi pana la cele mai mici amanunte vacanta pe internet, din timp, pentru ca eu am convingerea ca de una singura imi gasesc servicii turistice (transport, cazare) mai avantajoase si mai potrivite mie si imi place si sa-mi organizez singura programul. Dar, acolo unde se ajunge greu de unul singur, nu ezit sa apelez la o agentie de turism, cum a fost, de exemplu in Anglia cand am vrut sa vizitez tinutul Cotswolds. N-aveai cum si cu ce sa-l strabati intr-o zi, un taximetru ar fi fost mult mai scump asa ca excursia propusa de o agentie de turism din Londra mi s-a parut cea mai buna solutie.
  Asa ca eu as zice mai degraba ca turismul individual se potriveste celor care stiu ce vor si-s mai greu de multumit, iar cel de masa celor care accepta ceea ce li se ofera, fie din lipsa de timp, fie din comoditate sau lipsa placerii de a-si organiza singuri vacanta. N-are treaba cu spiritul aventurier, nu-i nicio aventura sa-ti organizezi pe internet singur vacanta si apoi sa ti-o petreci.
  Pe mine ma deranjeaza f. tare conotatia peiorativa pe care o are termenul de “turist” mai ales la noile generatii de plecatori de-acasa care toti se dau mari “calatori”, tocmai am atacat si-n ultimul articol de pe blog acest lucru. Mi-ar face placere sa-ti cunosc opinia.

 2. De ce a trebuit sa dai linkul acela catre karyntour? Oh, Doamne! A propos de situri turistice, uite unul nou: Nu-mi dau seama daca este independent sau afiliat vreunei agentii.

 3. Iulian, ne place sau nu e parte din peisajul turismului online. Asta avem, cu asta defilam.
  Oricum, cred ca ai prins ideea din spatele semnalarii acelei stiri. 🙂
  Legat de vacantaroz.ro, e genul de sit care face subiectul unor articole de pe blog. Articole despre situri cu personalitate … fara dezvoltator sau administrator.
  Nu stiu cat de nou e, dar ma minuneaza faptul ca de la ~2000 de unici pe zi in vara lui 2011 a scazut la ~60 unici pe zi in luna martie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Oraşele devin vizibile pe internet. Deva

Next Article

Orasele devin vizibile pe internet si nu numai. Tulcea

Related Posts
Total
0
Share