Unde călătoresc cuplurile din România în luna februarie

camera auto, camera de bord, DVR, Navitel R1000

Ca în fiecare an, Valentine’s Day şi Dragobetele reprezintă două ocazii potrivite pentru agențiile de turism online și metasearch-uri să scoată în față trenduri de călătorie în materie de destinații și costuri medii per pachete de citity break, nu numai o ocazie de a călători pentru cupluri. Majoritatea rezervărilor pentru aceste ocazii au fost făcute cu o lună înainte, cuplurile profitând de oferte early booking introduse de companiile aeriene și agențiile de turism, dar există și cererii last minute pentru care bugetele alocate cresc odată cu prețul biletelor de avion. 
Orașele europene se regăsesc în topul preferințelor cuplurilor din România pentru călătoriile din luna februarie, pe fondul sărbătorilor mai sus amintite. Printre cele mai populare destințaii europene de city break se numără Roma, Barcelona, Berlin, Londra, Paris, Milano, Praga sau Veneția, cuplurile călătoare preferând pachetele de 3-4 zile, pentru care pregătesc un buget mediu de 300 de euro de persoană.
Specialiștii momondo.ro au analizat preferințele de călătorie ale cuplurilor din România pentru perioada 12-15 februarie 2017, în materie de cazare și bilete de avion și au concluzionat că bugetele alocate pentru destinația Roma pleacă de la 115 euro de persoană, pentru Barcelona de la 220 euro de persoană, pentru Berlin de la 120 euro de persoană, pentru Londra de la 280 euro de persoană, cel mai mare buget alocat per persoană fiind pentru Veneția.
În ceea ce privește rezervările făcute prin intermediu agenției de turism online Paravion pentru cele două evenimente din luna februarie, s-au remarcat bugete semnificative alocate mai degrabă pentru cazare cu mic dejun inclus și servicii suplimentare. Bugetul mediu alocat pentru un pachet city break în această perioadă este de 300 de euro de persoană.
Majoritatea mini-vacanţelor au fost achiziţionate de tinerii cu vârstele cuprinse între 27 şi 35 de ani, 65% dintre aceștia fiind bărbați.
Aproximativ 80% din totalul celor care aleg să călătorească de Valentine’s Day vor zbura din Bucureşti, 7% din Timişoara, 7% din Cluj-Napoca, iar 4% din Iaşi.
Numărul biletelor de avion şi al city break-urilor rezervate pentru luna februarie prin intermediul agenției de turism online Vola.ro a înregistrat o creştere de 20% faţă de aceeaşi lună a lui 2016. Bugetul alocat de cupluri fiind de aproximativ 800 de lei pentru excursiile interne și 500 de euro pentru minivacanțele în afara țării.
Peste 40% dintre pachetele de city break şi biletele de avion vândute în intervalul 1 ianuarie – 8 februarie 2017 au perioada de călătorie în această lună, mare parte dintre acestea fiind pachete pentru Valentine’s Day sau Dragobete.
Preţurile pachetelor de city break rezervate prin intermediul Vola.ro încep de la 109 euro în cazul Romei, 119 euro la Milano şi 149 euro în cazul Londrei.
Foto: Joanne Q Escober, heart in the sky via Flickr, CC BY-SA 2.0Beach and Snow - 728x90

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article
Chefs. Experience

Recenzie Chefs. Experience

Next Article

Repoziționare pe segmentul de business travel pentru Millennium Tour

Related Posts
Total
0
Share