Automatul de cafea ca hotspot Wi-Fi

În condiţiile în care aproape jumătate dintre utilizatorii de internet din România accesează internetul de pe mobil, companiile de pe piaţă încearcă să îşi consolideze brandul profitând de acest mediu, brand care merge dincolo de produs.
cafea, Wi-Fi, Doncafe, hotspot

Foto: Adaptare după Kristina Alexanderson, A tribute to Uniform green via Flickr, Creative Commons Attribution

De ce spun că brandul merge dincolo de produs? Pentru că se pune accent şi pe servicii complementare produsului, uneori ajungându-se la campanii de implicare socială. Altfel merge cafeaua de dimineaţă într-o cafenea cu Wi-Fi, nu? E doar un exemplu particular.
Ei bine, exemplul nu e întâmplător şi asta pentru că, zilele trecute, Doncafé a făcut public faptul că va instala, în cele mai aglometate locuri din Bucureşti, automate de cafea ce vor funcţiona şi ca hotspoturi.
Deşi am reperat ştirea încă de la apariţia sa, am întârziat postarea de pe blog în ideea în care aveam pregătite alte două postări ce se leagă perfect de iniţiativa Doncafé.
Vă spuneam într-una din ele că degeaba se fac marcaje ce folosesc coduri QR pentru redirecţionarea turiştilor către mobisituri turistice prin intermediul tehnologiilor mobile, atât timp cât turiştii străini vor fi nevoiţi să folosească conexiunea de date în regim de roaming (cică din iulie 2014 vom face transfer de date la tarife normale în 24 de țări din Europa). Eu, ca turist într-o altă ţară, voi evita mereu internetul în regim de roaming. Şi aici intră în schemă automatele de cafea ce funcţionează ca hotspot.
Ideal ar fi ca acestea să se plaseze în imediata apropiere a obiectivelor turistice, în gări, aeroporturi, staţii de metrou etc. Astfel, utilizatorilor li s-ar oferi şansa să distribuie gratuit informaţii legate de obiectivele din jur, în timp real, pe o mare parte din reţelele sociale pe care aceştia activează. Şi ca să subliniez acest lucru, adică nevoia de promovare gratuită prin parteneriate cu companiile care inovează, vă dau ca exemplu trei puncte de interes turistic din Mallorca, pentru care administratorii lor oferă Wi-Fi gratuit în proximitate, fără a depinde de vreun operator de telefonie mobilă: staţia intermodală din Palma, acvariul din Palma şi Coves del Drach.
Revenind la automatele Doncafé ca şi hotspoturi, acestea asigură o conexiune de până la 100 Mbps pe o distanţă destul de generoasă în jurul lor, conectarea necesitând un redirect către un sit promoţional şi pagina de Facebook Doncafé.
[via Alex Rădescu]

Total
0
Shares
0 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Atracţiile Sibiului, acum şi pe telefonul mobil prin platforma Browse the City

Next Article

Aplicaţie Facebook de la KLM România pentru exploratorii urbani

Related Posts
Total
0
Share