Recenzie Chefs. Experience

Chefs. Experience

Pentru a suplini faptul că n-am mai călătorit așa de des anul ăsta am ales să facem o incursiune în câteva restaurante din București, unul dintre acestea fiind Chefs. Experience de pe Calea Floreasca.

Am ajuns aici de 2 ori cu prietenii și copiii după noi, pentru că au un spațiu dedicat lor, dar și la o masă de protocol.

Chefs. Experience
Calea Floreasca nr. 55
C.P. 014453, București

Burgeri

Primul fel de mâncare pe care l-am testat acolo a fost un burgerul gourmet de curcan, ce vine însoțit de un fel de cartofi wedges și un sos de usturoi. Dacă dai de așa ceva prin meniurile localurilor pe care le frecventezi, evită-l. Din punctul meu de vedere, burgerul trebuie să fie suculent, nu uscat. Restul de la masă și-au comandat senzația casei, burger de vită.

chefs.experience, burger, curcan

chefs.experience, burger, curcan

Noroc că am găsit bere bună și am scăpat repede de efortul de a fi mâncat un astfel de burger. De fiecare dată când am fost aici am încercat bere brună de la cehi, Bernard Dark Lager, pe care am descoperit-o când am fost în Praga.

Fructe de mare

Cu a doua ocazie cu care am ajuns aici am încercat creveții sălbatici de Argentina, am zis să nu mă plafonez la burgeri precum corporatistul la ceafă cu cartofi prăjiți. Îți zic că am simțit apele sărate ale Oceanului Atlantic și câteva firicele de nisip răscolite de valuri. Gustul era un fusion de apă de mare și arsură de pe grătarul cu liniuțe pe care au fost gătiți.

chefs.experience, creveti, argentina

Probabil de asta au venit asortați cu multă salată mixtă, pentru dres gustul după fiecare îmbucătură. Sau poate sunt eu un ignorant și nu știu să apreciez finețurile.
Oare scoicile pregătite după rețeta celebrului chef prezentator TV Scărlătescu or fi la fel? Am încercat așa, cât să îmi fac o idee, o scoicuță, aparent totul O.K.

chefs.experience, scoici

Alte cărnuri

A treia oară când am ajuns în locul ăsta am încercat coastele de porc marinate în sos barbeque. Un acordeon imens ce-ți încântă ochii (ai prins jocul de cuvinte, da? 🙂 ) îți învelește farfuria. Cam multă grăsime pentru așteptările mele, dar bune per ansamblu.

Desert

Din cele 3 vizite la Chefs. Experience, 2 au fost onorate și cu desert. Am încercat o prăjitura casei sau ceva de genul ăsta și tort de ciocolată cu chili. Prima curcubeu pe cerul gurii, iar tortul cu chili a fost ca o palmă peste ceafă după ce inițial mă bucuram de blatul însiropat cu ciocolată deasupra, până am ajuns la porțiunile presărate cu chili.

chefs.experience, prajitura casei, tort cu piure de castane

chefs.experience, tort, ciocolata, chili

Experiența cu copiii

Îți spuneam că am fost aici și cu trupa de copii, așa că iată câteva detalii despre ce te așteaptă aici.

Spațiul dedicat copiilor e undeva în spate și, din ce-am observat, nu e deschis tot timpul. Cel puțin, în cursul săptămânii, după ora 19, zona era închisă.

În cele două week-end-uri în care am ajuns noi aici (octombrie/noiembrie), copiii s-au bucurat de prezența unei animatoare care a făcut ba pe Albă ca Zăpada, ba pe Elsa și care a ținut copiii ocupați ba cu modelarea plastilinei, ba cu desene pe hârtie ș.a.m.d.

Nu cred că ajungeam aici dacă nu vedeam anunțurile/ofertele pe Facebook, în care se specifica chiar și un meniu pentru copii: șnițel cu piure; ce-ar putea fi mai sănătos decât asta? La prima vizită șnițelul a fost imens pentru un copil, dar piureul sărat mai mult decât ar fi cazul, în special pentru un copil. La a doua vizită șnițelul a fost mai mic, dar piureul nu așa de sărat ca prima dată.

Servire

Legat de servire, chelnerii se mișcă cu atât mai greu cu cât localul este mai încărcat, dar toate întârzierile sunt anunțate.

La una din vizitele cu copiii ni s-a încărcat nota cu o apă minerală, evident, nu voit, iar problema s-a rezolvat imediat după semnalare.

La masa de protocol, cineva a cerut ca hamburgerul din care deja gustase să-i fie gătit mai bine și a primit o porție noua, deși nu a cerut asta, fără ca porția inițială să se regăsească pe nota finală.

Ce nu-mi place la restaurant sunt florile artificiale ce atârnă deasupra meselor. Cei ce-și scaldă ochii pe colecțiile de mobilă DIY de pe Pinterest or să fie încântați de ușile glisante de la băi :), iar cei pasionați de mobila vintage vor găsi interesantă masa rotundă cu fotolii din separeul dedicat familiilor cu copii.

Concluzie

Îți recomand restaurantul doar la zi de salariu, cheltuiala medie per cuplu fiind undeva în jur de 150 de lei, în care intră fel principal, băuturi și desert, sau dacă vă invită cineva.

CITEȘTE ȘI: 3 aplicații mobile pentru căutat restaurante sau food delivery

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Anomalii în căutările de zboruri spre și dinspre București

Next Article
camera auto, camera de bord, DVR, Navitel R1000

Unde călătoresc cuplurile din România în luna februarie

Related Posts
Total
0
Share