Restaurante (cu terasă) pe care le-am încercat în București

Restaurante (și cu terasă) din București pe care le-am încercat în ultimul timp.

Am adunat în acest articol restaurantele pe care le-am încercat în ultimii 2 ani de zile. Cu o singură excepție, restul au și terasă, așa că încă e vreme de ieșit și stat la terasă pentru a mai limita distanțarea socială ce ni se impune, cea care vizează latura umană responsabilă cu socializarea. Pentru mine restaurantul înseamnă, în primul rând, socializare și abia apoi o experiență culinară.

Nu-s gurmand, nici băutor de meserie, dar îmi place să experimentez, să-mi antrenez simțurile, să observ oameni, să-mi deschid chakrele și să las energiile să mă revigoreze.

NOR Sky Casual Restaurant

Str. Barbu Văcărescu 201
București 077190
Telefon: 031 005 6056

Dacă ar fi să pun o etichetă restaurantului NOR Sky Casual, m-aș raporta la vechiul ghid de restaurant al Academiei Cațavencu, doar în ziua de salariu, doar dacă plătește ea/el, după caz. 🙂

Am fost aici tot în această primăvară, de Dragobete, și am încercat mușchiulețul de porc cu legume la grătar și ceva sos barbeque peste – eu, iar ea pulpa de rață pe pat de piure de cartofi cu sos caramelizat. La recomandare am mers pe papanași, care au fost ce trebuie și ce mi s-a povestit. Reformulând ce-am spus mai devreme, e locul în care o scoți la cină apoi o iubești de toți banii pe care i-ai lăsat aici.

În această perioadă, fac livrări directe la domiciliu sau prin foodpanda.

Comandă prin foodpanda

Rocca by the Jar

Strada Theodor Aman Pictor 36
București 010779 
Telefon: 021 314 9133

Am fost la Rocca by the Jar în primăvara lui 2019, de Dragobete. Îi găsești în apropiere de intersecția dintre Calea Griviței și Bulevardul Dacia. Pesemne doar ce deschiseseră, căci în interior era un aer închis, de casă veche. Pălăria jos pentru decor: tâmplărie de lemn vopsită în albastru și decorațiuni orientale, un mix de tradițional grecesc cu atmosferă orientală (atât mă pricep eu să evaluez, nu te înverșuna că-s habarnist). Este preferat de cupluri, dar și de familii sau grupuri de prieteni. Au și terasă în aer liber.

Am mâncat un somon, am băut un vin și ne-am delectat cu un desert nebun și-am lăsat banii puși deoparte pentru acest eveniment fără comentarii inutile.

În perioada aceasta, livrează la domiciliu prin roccabythejar.ro, TakeAway și Foodpanda.

Comandă prin TakeAway Comandă prin foodpanda Comandă prin Glovo

La Samuelle

Piața Charles de Gaulle 3-5 
București 
Telefon: 0730 173 180

Într-o zi însorită de primăvară, prin 2019, am încercat și acest restaurant din buricul târgului, fiind în zonă pentru entertainment-ul puștiului. E cool, e cu fițe și plating-uri de ochii lumii, dar scump. Setup-ul locului vrea să te introducă în universul călătoriilor, al aventurilor, multe dintre preparatele având nume de exploratori sau cuceritori.

Am mâncat un somon în crustă, am băut 2 Edelweiss și am savurat un desert de ciocolată cu înghețată, cred că moelleux au chocolat îi zice – eu, iar ea un fish burger și ceva desert cu cremă de vanilie, cred că tiramisu la borcan.

Au terasă și iau rezervări pentru business lunch-uri, fiind poziționat într-o zonă de birouri, Bulevardul Mareșal Constantin Prezan colț cu Bulevardul Aviatorilor.

Comandă prin Glovo

Restaurant Voievodal

Șoseaua București - Ploiești nr.10 București 013639 Telefon: 0737 202 492

Pentru că am vrut să încercă și altceva în afară de Taverna Sârbului, tot așa, în apropiere de casă, am mai aruncat bățul o tură și am ajuns la Restaurantul Voievodal din Băneasa. E genul de restaurant de proximitate, unde preferi să ieși cu familia sau cu prietenii care locuiesc în apropiere de tine. Organizează evenimente diverse, inclusiv din acelea de trecere în altă dimensiune, și au inclusiv terasă cu … plopi și fântântă arteziană.

Clasicul mic și clasica ceafă cu garniturile de rigoare sunt baza printre meseni, dar nu lipsesc nici peștele, puiul sau berbecuțul din meniu. Prețurile sunt peste medie.

Interiorul restaurantului pune accent pe medieval. Ai să vezi pe acolo armuri, arme, dar și o ditamai panoplie de vinuri.

Comandă prin Glovo

Cocoșu’ Roșu

Strada Mărgelelor 61-63 
București 
Telefon: 0747 059 315

Am fost la Cocoșu’ Roșu la o zi aniversară, în această primăvară. Sunt orientați către bucătăria tradițională românească, cu preparate naturale, zic ei, de la ferma pe care o administrează. Zice lumea că coastele la grătar ar fi vedetele în bucătărie.

Eu am avut poftă de mici făcuți cum trebuie și ceva cartofi, placere răzleață de om ce-și controlează cât de cât alimentația. Nu m-au dat pe spate, dar am simțit mirosul de grătar.

Restaurantul are mai multe saloane și ai șanse mari să nimerești acolo diverse evenimente … cu formație. Fiind o primăvară fragedă, noi am stat înăuntru, dar pentru zilele de vară au pregătită o terasă în aer liber. Mie, unul, mi s-a părut genul de restaurant la care ieși cu familia, fie în cursul săptămânii, fie la finalul ei. Prețuri peste medie.

În zilele acestea, fac inclusiv livrări directe, prin TakeAway sau prin Foodpanda la domiciliu pentru tot sectorul 6 și comuna Roșu. Printre vedetele bucătăriei românești cu livrare la domiciliu au încercat ei să strecoare palanețul și grăbițelul.

Comandă prin foodpanda Comandă prin Glovo

Cinaș

Bulevardul Bucureștii Noi 20-28
București
Telefon: 0726 606 212

Cinaș este un restaurant de cartier cu terasă ce vine ca o cameră de relaxare într-un cartier-dormitor al orașului (da, nu are cea mai bună localizare – intersecție Șoseaua Chitila cu Bulevardul Bucureștii Noi. Nu știu cum e în interior, am fost recent, ce îți pot spune e că țin cont de măsurile de prevenție împotriva coronavirus.

Aici am avut curiozitatea să găsesc bere craft Bucur, o bere ce ar trebui să trezească în consumator forfota bulevardelor de altădată; auzisem de ea, dar nu încercasem până acum. Am ales o Bucur Brună. Am simțit malțul, dar nu și notele de piper din ea cu care se laudă producătorul. E chestiune de experiențe cu diverse fructe, legume, mirodenii etc., ca și la vin.

Pe zona de mâncare am optat pentru un hamburger simplu, la care am dorit și cerut o felie de bacon. A venit fără, dar a fost gustos și fără. Și doar atât. Îți face cu ochiul setupul cu cartofi prăjiți sub formă chipsuri, stropiți cu usturoi. A. a încercat o mult lăudată salată cu avocado și a confirmat că-i cum zic oamenii pe un grup de Facebook reprezentativ pentru cartier.

Prețurile nu sunt neapărat de cartier. 🙂

În această perioadă fac livrări directe, dar și prin Foodpanda.

Comandă prin foodpanda Comandă prin Glovo

Gelsomino

Strada Aeromodelului 11
București 013015 
Telefon: 031 107 4427

Gelsomino este o afacere de familie în cartierul din care au plecat (Străulești Sud) să-și vadă visul cu ochii, acela de a trăi bine și a muncii pe bani frumoși. Pentru că au rămas oamenii legați de casă și țară, s-au reîntors și au pus pe picioare aceast mic restaurant/terasă de cartier, unde poți servi o pizza bună sau paste. Atipic pentru un local de cartier e faptul că aici găsești ceva beri selecte, peste brandurile comune consumate la chioșcul din cartier.

Atmosfera e una liniștită, îți dă impresia că ești la niște prieteni cu gusturi alese acasă, nu la restaurant.

Au terasă – foarte solicitată în această perioadă.

Comandă prin Glovo

Fabrica de Bere Bună, Calea Victoriei

Calea Victoriei 91-93
București 010091 
Telefon: 0770 550 234

Nu îmi plac terasele la bulevard, cele care împart trotuarul cu pietonii, cele pe care le întâlnești la tot pasul prin orașele din Spania, Franța, Italia etc., dar trebuie să te oprești la Fabrica de Bere Bună, să-ncerci berea Zăganu în formele ei (IPA, blondă, brună, roșie). Aici am încercat IPA, iar cu varii ocazii blondă și neagră. Singura rămasă pe lista de încercat este Zăganu Roșie.

Eu am făcut-o într-o escapadă nocturnă, dar tot am prins trafic. Dacă ești genul căruia îi place să asculte orașul, aici e locul perfect pentru tine. La ce amenzi au pentru un draft de 400 ml sau pentru o sticlă de 330 ml, nu știu cât de des vrei să asculți orașul.

Poți comanda (bere) din shop-ul lor și prin Foodpanda.

Comandă prin foodpanda Comandă prin Glovo

Fabrica Grivița

Șoseaua Orhideelor 19
București 060071 
Telefon: 0766 333 777

Dacă ai ‘copilărit’ prin Regie, n-ai cum să nu-ți aduci aminte de Bavaria, clubul în care dezmățul era la ordinea … nopții, cu armate de taximetriști holbându-se din stradă la domnișoarele ce se ondulau despuiate pe acolo. Ei bine, Bavaria nu mai este demult, dar în același loc a apărut de curând (de prin 2017) Fabrica Grivița, fabrică de bere craft cu terasă.

Înăuntru poți vedea mica fabrică de bere craft prin peretele de sticlă din spatele barului (taproom, pardon my French).

Afară te așezi pe paleții de pe acolo sau în jurul unui butoi, asculți un rock sau o muzică psihedelică de la Future Nuggets și bei o bere bună, mult mai accesibilă la preț decât Zăganu. O găsești aici, la draft, la același preț ca în supermarket, în jur de 11 lei. Grivița Dark intră ușor, e light, cea Gold e mai aspră, de IPA pot spune că e puțin parfumată, iar Hazy Lager e mai amar. Atmosfera e de chill de vară, toamnă și alte anotimpuri favorabile statului la terasă.

Poți comanda bere direct de la ei de pe site.

La 100 de beri

Strada Covaci 8 
București 030167 
Telefon: 0372 963 543

Well, dacă vrei să bei o bere bună, dă o fugă la La 100 de beri în Centru Vechi, pe strada Covaci. Nu trebuie să fii specialist sau cunoscător, băieții și fetele de acolo sunt în temă cu berea și cum se bea ea. Pot spune că îmi place să merg acolo mai ales din motivul ăsta. Eu spun ce buget am alocat, ce vreau să experimentez, iar oamenii fac recomandări. Salut, Alex! You’re the best! 🙂

Ultima dată când am fost acolo am aflat că au în meniu inclusiv berea formației … Metallica, Enter Night. Cică s-ar găsi și pe la Fabrica de bere bună.

E cam strânsă situația în perioada acesta, căci spațiul de afară nu poate găzdui foarte mulți oameni.

Comandă prin Glovo

Hangar by Ground Zero

Șoseaua Pipera 44 
București 077190 
Telefon: 0742 642 749

La Hangar e ca la Fabrica de Bere Bună, când vine vorba de portofel, cu singura diferență că la Hangar n-ai parte de agitația orașului. Găsești la ei berile din portofoliul Ground Zero, inclusiv Deranj.

Am ieșit la socializare, așa că n-aș putea să-ți povestesc despre beri prea mult. Mi-a plăcut mult Gipsy Porter, nu m-a încântat foarte tare Imperial Fuck-ul – mult prea dulce pentru gustul meu.

Am mai încercat Easy Rider (echilibrat), Morning Glory (light), Split the Pot (hazy și aromat), Gipsy Porter (bere neagră, nu foarte aspră, note de cafea).

Am fost la un pas să intru în atmoafera Koln-ului, dar am fost cinstit cu un Deranj Orange. Zic că am fost la un pas să intru în atmoafera Koln-ului, pentru că din linia Deranj au inclusiv o bere de tip Kolsch, Deranj Blondă. Nu cred că am văzut cilindrii aici de servit bere de tip Kolsch.

CITEȘTE ȘI: Bere nemţească

Prețurile variază între 14 și 19 lei draught-ul de 400 ml. Au propriul shop de bere.

Pregătesc local și clasicii burgeri, cartofi prăjiți și halumi la grătar.

Jumbo Grill Băneasa

Vadul Moldovei
București 197291 
Telefon: 0751 036 994

Jumbo Grill din Pădurea Băneasa, de pe strada ce duce spre Gradina Zoologică, e locul unde ne recăpătăm puterile după turele de bicicletă prin Pădurea Băneasa.

CITEȘTE ȘI: Opturi, nu la bară, ci în pădurea Băneasa

Nimic sofisticat, doar mici și bere Ciuc la draught. Micii nu sunt din categoria cei mai buni pe care i-am mâncat, dar nu rămân nici în farfurie. De notat faptul că chelnerii se mișcă relativ repede.

Comandă prin Glovo

Efendi Doner

Strada Șelari 2
București 030069 
Telefon: 0730 578 472

Îi găsești în Centrul Vechi, în diagonală față de Gyros Thessaloniki. Găsești la ei kebab, doner și kaşarli (ceva pâine umplută cu cașcaval la presă grill) la farfurie, lipii și chifle speciale pregătite la fața locului. Ce pot să-ți spun e că, de fiecare dată când mă opresc să bag un doner de la ei, îmi aduc aminte de doner-ul ăla din Berlin. Serios! Am încercat inclusiv vegetarian și n-am dat greș, a fost gustos și consistent.

Au mese în aer liber și au sistemul propriu de livrare/pick-up.

Comandă prin Glovo

Gyros Thessaloniki

Strada Gabroveni 2
București 030088 
Telefon: 0770 290 302

Când bicicliștilor nu la mai place pista, mai sar peste shaorma românească direct la cea grecească, că-i cu mai mulți carbohidrați 🙂 Așa și eu, mă dedau câteodată la excese din astea de biciclist. Am mâncat gyros și din locație, și la comandă, dar am mai încercat de la ei ceva fâșii de carne de porc gătite la rotisor, tot așa, servite cu tzatziki.

Poți comanda online de la ei direct, prin Glovo, Tazz by eMag, TakeAway sau Foodpanda sau le poți face o vizită în Centrul Vechi sau pe unde mai au ei prin oraș fast-food-uri.

Comandă prin TakeAway Comandă prin foodpanda Comandă prin Glovo Comandă prin tazz by eMag

Plescavita Van

Din zona asta de fast-food importat, ce mi-a rămas întipărit pe papilele gustative, de pe la food fest-uri e gustul de pleșcavița de la Plescavita Van by Taverna Sârbului.

CITEȘTE ȘI: Recenzie Taverna Sârbului din București

Am încercat variantele cu zacuscă și caimac.

Poți comanda de la ei prin Foodpanda.

Comandă prin foodpanda Comandă prin Glovo

Dacă ai avut experiențe deosebite cu oricare dintre restaurantele/terasele/barurile de mai sus sau dacă vrei să recomanzi altele, nu ezita să lași un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Skoda Rapid 2018 după 2 ani de folosință

Next Article

N-ai vizitat încă Australia, Franța sau jungla amazoniană? Hai într-o călătorie cinematografică la Itinerama Travel Film Festival

Related Posts