Taxibeet, taxi la îndemâna tuturor

Cu ocazia Internet & Mobile World 2012 au ieşit la iveală aplicaţii şi tehnologii cu aplicabilitate din ce în ce mai răspândită în viaţa de zi cu zi. Aşa este şi cazul aplicaţiei de intermediere taxi Taxibeet, aplicaţie ce identifică taxiurile din proximitate, punând la dispoziţia utilizatorilor un sistem de comandă automat, un sistem de rating şi o secţiune de recenzii pentru utilizatori.

Toate acestea sunt legate direct de profilul şoferilor de taxi înscrişi în sistemul de intermediere printr-o aplicaţie mobilă dedicată acestora.

Atunci când utilizatorii vor să aleagă un taxi din aria lor de proximitate, se pot orienta în funcţie de ratingurile date de alţi utilizatori şoferului în funcţie de calitatea serviciilor oferite şi de recenziile asociate cu aceştia.

Recenziile pot fi postate numai după ce ambele părţi confirmă cursa cu taxiul.

După alegerea şoferului de taxi şi confirmarea cursei de către acesta, utilizatorii pot urmări în timp real pe hartă poziţia acestuia. Astfel, aceştia vor şti când e momentul potrivit pentru a ieşi în stradă şi a urca direct în taxi, fără a mai fi nevoiţi să aştepte în locuri străine.

De asemenea, fiecare profil de şofer listat de aplicaţie este completat de dotările maşinii pe care acesta o conduce.

Sistemul de rating şi recenzii este menit să ridice nivelul serviciilor oferite de către taximetrişti, aceştia având numai de pierdut de pe urma ratingurilor mici sau recenziilor negative.

De menţionat faptul că aplicaţia este dezvoltată de către o companie din Londra, Taxibeat Ltd., şi are aplicabilitate în mai multe oraşe din lume, printre care şi Bucureşti, oraş pentru care s-au înregistrat până la acest moment peste 60 de şoferi de la mai multe firme de taximetre.

Deşi nu este prima aplicaţie de acest fel ce poate fi folosită de către bucureşteni, aşa cum sesiza George Buhnici în emisiunea I Like IT!, este prima aplicaţie care permite utilizatorilor evaluarea şoferilor prin acordarea de ratinguri şi postarea de recenzii. Ca alternativă utilizatorii de telefoane Nokia ce rulrază pe sistemul de operare Symbian au la dispoziţie aplicaţia Hei Taxi! În curând, aplicaţia va fi disponibilă şi pentru telefoanele ce rulează sistemul de operare Android sau iOS.

Aplicaţia Taxibeet este disponibilă pentru telefoanele mobile cu Android şi iOS (în curând).

Actualizare din 23 septembrie 2012. M-am mai jucat puțin cu aplicația și am observat că pe zona în care locuiesc eu apare un singur șofer și acesta staționat pe o străduță lăturalnică de 2 zile. Plus de asta, nu are afișat tariful per km afișat în profil. Acest aspect ar trebui să fie obligatoriu, nu de alta dar nu cred că vrea careva să se trezească într-un Fly taxi cu 2,5 RON per km sau similar.

[via computerblog.ro]

Total
0
Shares
7 comments
  1. Pingback: Competiția e din ce în ce mai mare pe piața aplicațiilor de comandă taxi | Ghid Turistic Digital 2.0
  2. Pingback: TaxiZoom | Ghid Turistic Digital 2.0
  3. Pingback: Taxiplon. Click a Taxi | Ghid Turistic Digital 2.0
  4. Pingback: tripsta.ro, evoluție de 528% pe zona de mobile | Ghid Turistic Digital 2.0
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Realitate augmentată cu mamuți prin Orange Explorer

Next Article

Târgoviște - oraş martir

Related Posts
Total
0
Share