Și agențiile de turism fac reduceri câteodată. De Black Friday și nu numai!

Începând cu ora 5.00, pe 23 noiembrie 2012, și agențiile de turism ies la înaintare cu oferte speciale de Black Friday. Sau cu reduceri camuflate în eraly bookings.


La Altours Black Friday vine cu reduceri early bookings pentru vacanțele în Albena din vara lui 2013, suplimentate de alte reduceri de încă 10%. În total reduceri de 30% pe pachet pentru persoanele fizice ce plătesc online cu cardul începând cu ora 17.00 pe 23 noiembrie, până la ora 8.00 pe 23 noiembrie 2012. (via prinlume.ro) Sunt curios cum se va comporta situl contruit pe platforma Q Travel, o soluție a Aqua Development, deși nu cred că va fi cazul unui blocaj. Profilul consumatorului de vacanțe în Bulgaria îmi spune că acesta preferă plata la agenție.

Agenția de turism Eturia pune la bătaie pachete turistice exotice pentru Revelion 2013 (sejururi și circuite) fixe, deși agenția este una cu profil tailor-made, cu reduceri cu ocazia Black Friday. Prețurile sunt valabile începând de vineri, 23 noiembrie, până luni, 26 noiembrie, 2012, ora 16.00. Ofertele puse la dispoziția vizitatorilor sitului pot fi solicitate prin formularul de contact aferent fiecărei oferte în parte.

Tot prin formularul de contact puteți solicita pachete turistice pentru sezonul estival 2013 (sejururi cu precădere în Grecia și circuite pe tot teritoriul Europei) cu reduceri de Black Friday, în regim de early booking, de până la 40% de la booktravel, tarifele speciale fiind valabile în intervalul orar 8.00-22.00, pe data de 23 noiembrie 2012. Toate aceste oferte se regăsesc într-un newsletter trimis de companie pe data de 22 noiembrie 2012. Mie mi se pare doar o promovare agresivă, reducerile putând fi chiar inexistente având în vedere faptul că vorbim de early booking.

Perfect Tour intră în jocul vinerei negre cu reducerile speciale Black Friday pentru pachetele de Crăciun și Revelion sau cu Black Friday! Early Bookings. Reducerile sunt valabile exclusiv pentru rezervările efectuate și achitate integral în data de 23 noiembrie 2012, între orele 09:00 – 22:00. Evident, solicitările se fac prin formularul de contact, email sau telefonic.

Sunt curios pe ce tip de pachete o să marșeze cei de la Week Travel. Deși au anunțat evenimentul cu reduceri de până la 40%, începând cu ora 5.00, 23 noiembrie 2013, nu au afișate ofertele de pachete turistice/sejururi pe care le vor pune la bătaie.

În ceea ce privește pachetele de cazare în România, una din cele mai cunoscute agenții din România pe turism intern, Mareea, oferă reduceri de până la 40% în intervalul 7.00 – 24.00, pe 23 noiembrie 2012, la toate destinaţiile sezonului estival 2013, indiferent de lunile în care turiştii îşi aleg sejururile dorite. De asemenea, reducerile sunt valabile şi pentru ofertele din orice altă perioadă în staţiunile montane din ţară. Toate solicitările vor fi preluate telefonic.

Tot pe segmentul de turism intern se mai pot găsi oferte speciale pe turo.ro, platforma de rezervări pe care v-am prezentat-o pe scurt într-unul din posturile de revista presei.

Ce nu înțeleg eu la agenții e de ce nu vor să învețe de la marii retaileri online: cu cât reduci traficul în sediul agenției, cu atât ai timp să te ocupi de mai multe cereri de ofertă, agenții sunt mai puțin stresați, ofertele se gestionează mai ușor. În această privință trebuie să recunosc că m-am înșelat când am mizat pe o popularizare a sistemelor de rezervări online dezvoltate in house, a sistemelor electronice de gestiune a ofertelor și a clienților etc. Nu de alta, dar agențiile din România au rămas încă la oferte de pachete turistice în .doc-uri și .pdf-uri.

 Dacă tot vă luați vacanțe cu preț redus, nu uitați nici de kitul de călătorie format din gadgeturi

Total
0
Shares
2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Incursiune virtuală în patrimoniul cultural

Next Article

Perfect Tour Fly

Related Posts
Total
0
Share