Stațiile metroului bucureștean sunt disponibile în serviciul Google Transit

Cum sunt în pline pregătiri pentru un eveniment special, m-am jucat azi pe Google Maps ca să găsesc indicații clare despre locul unde se va desfărșura evenimentul. Și nu mică mi-a fost mirarea să descopăr că pe hartă se regăsesc stații Metrorex oficiale. Am căutat să văd dacă există vreo informare oficială, dar nu am găsit decât discuțiile din grupul Google Mapping Romania.

Pentru a vizualiza magistralele Metrorex activați layer-ul Transport/Transit din Google Maps.

Asta înseamă că fiecărei stații îi este specificată apartenența la o magistrală, iar pentru program utilizatorii sunt îndrumați către situl Metrorex. Din păcate, nu sunt afișați timpii de acces în stație, utilizatorii putând fi păcăliți de faptul că sub numele fiecărei stații este luată ora setată pe PC-ul de pe care aceștia accesează Google Maps. Pentru fiecare stație sunt afișate și alte stații Metrorex din apropiere sau imagini Panoramio.

Click pe imagine pentru a o mări 

Uilizatorii vor observa că pentru fiecare stație există o dublură, dublură ce reprezintă cea de-a doua ieșire din stație.

În tot acest timp în care Metrorexul s-a arătat deschis către Google Transit, R.A.T.B.-ul s-a chinuit să își construiască propriile trasee pe capturi Google Maps. Da, nici măcar un API. Le puteți accesa căutând o linie de tramvai, autobuz, troleibuz etc. din meniul Trasee și dând click pe opțiunea de hartă (vezi exemplul liniei de tramvai 41) sau accesându-le direct din directorul în care sunt găzduite.

Din martie 2012, serviciul Google Transit este disponibil parțial și pentru mijloacele de transport în comun din Brașov.

[via Grup Google Mapping Romania > Orar Metrorex și RATB]

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

Puncte de interes pe harta transportului urban din București

Next Article

e-Turism Bref (24) – 12 – 18 noiembrie 2012

Related Posts
Total
0
Share