Holograma domnitorului Alexandru Ioan Cuza întâmpină vizitatorii în palatul de la Ruginoasa

Cuza, Alexandru Ioan Cuza, Ruginoasa, videoproiectie, hologramaNoroc cu plimbarea bloggerilor de turism la Iași, că altfel nu aflam de metodele moderne de prezentare folosite în muzeul de la Ruginoasa. Mai exact, vorbim de holograma domnitorului Alexandru Ioan Cuza și panoul interactiv de informare din cadrul muzeului.

Foto: Anda Stănciulescu, Acasa la Cuza sau la fratele geaman al Miclauseniului via hailabord.ro

Muzeul, redeschis publicului de la începutul lui februarie 2013, îl readuce la viața pe domnitorul Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, chiar în biblioteca acestuia, prin intermediul unei videoproiecții holografice 3D în care domnitorul este interpretat de un actor ce redă unul din cele mai cunoscute discursuri ale domnitorului, cel despre Basarabia.


Proiecția este una full HD și prezintă o imagine apropiată de realitate, ce se încadrează în mediul în care este proiectată.

La fel ca și reconstrucțiile virtuale 3D, hologramele ajută la creșterea brand awareness-ului, rețin mai mult vizitatorii în muzee, și sporesc șansele ca vizitatorii să împărtășească impresii despre locul vizitat pe rețelele sociale, bloguri, sau prietenilor, față în față.

O altă hologramă, cea a lui Mihail Kogălniceanu întâmpină vizitatorii la intrarea în Muzeul Memorial Mihail Kogălniceanu. Aceasta redă discursurile din 1843 de la deschiderea cursului de Istorie Națională de la Academia Mihăileană, discursul din 1877 prin care se proclama independența națiunii […] și unele elemente mai puțin cunoscute ca de exemplu, proiectul de lege elaborat de ilustrul politician cu privire la abolirea sclaviei romilor sau proiecte care vizau educația și prin care se urmărea ca fiecare sat să aibă școala sa (via).

De asemenea, în cadrul palatului de la Ruginoasa, vizitatorii se mai pot informa despre familiile Sturdza și Cuza, dar și despre istoricul palatului și a domeniului de la Ruginoasa cu ajutorul unor touchscreen-uri.

Video: Sorin Rusi, Muzeul Memorial “A.I. Cuza” Ruginoasa şi Castelul Sturdza de la Miclăuşeni – #vinlaiasi (ep. 1) via airlinestravel.ro

Touchscreen-uri de informare mai pot fi găsite în Bastionul Postăvarilor din Brașov, touchscreen-uri integrate într-un sistem interactiv la Muzeul Parcului Natural Lunca Mureșului (despre care am scris aici),  dar și în pasajul de la Universitate, acum inactive, și, probabil, la intrarea în Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous Article

SEO şi PPC în turism (2)

Next Article

Aplicația Clever Taxi este disponibilă și pe info-chioșcuri în Aeroportul Otopeni

Related Posts
Total
0
Share